Eggs benedict
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eggs benedict

Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.

25 minuten
2 personen

Tip: je kunt in plaats van de Engelse muffins ook eventueel sneetjes brood gebruiken.

Eggs benedict ingrediënten

Recept eggs benedict

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst een gastrique voor de Hollandaise saus. Vul de middelgrote pan met water, een scheutje azijn en zout en breng aan de kook.

Plaats een scheutje azijn en een beetje zout in elk klein kommetje en plaats hierin een ei zoals op de foto.

Je ziet dat het ei al zijn mooie vorm krijgt door de azijn. Zorg dat dit goed koud wordt, door ze in de koelkast te zetten of leg er een ijsklontje in. Als je sneetjes brood gebruikt kun je hier als je wilt rondjes uitsteken met een koekjes uitsteker.

Grill deze aan beide kanten tot er een grillpatroon zichtbaar is. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Maak ondertussen de Hollandaise saus. 

Vers ei in azijn om eggs benedict te maken
Vers ei in azijn om eggs benedict te maken

Eggs benedict afmaken – 10 minuten

Plaats de rondjes brood op de borden en plaats hierop een plakje ham. Vul de middelgrote kom met warm water en zet opzij. Zet het vuur iets lager, zodat het water in de pan net niet kookt.

Laat de eieren vanuit het kommetje langzaam in het water glijden. Je zult zien dat de eieren zo mooi bij elkaar blijven en er een mooi gepocheerd ei ontstaat.

Klassieke eggs benedict
Klassieke eggs benedict

Laat het water ongeveer 3 tot 4 minuten tot net onder het kookpunt en schep dan de eieren uit het water met behulp van de schuimspaan.

Spoel de eieren kort af in het warme water, droog voorzichtig af met keukenpapier en plaats op de ham.

Bestrooi de eieren met peper en zout. Serveer met de Hollandaise saus en garneer met bieslook. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

30 waarderingen
😍
30
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
818.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
81.13 g
0.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
39.33 g
9.99 g
Eiwitten
35.5 g
Vezels
1.35 g
Natrium
2472.3 mg
Mineralen
Ijzer
4.82 mg
Calcium
600.5 mg
Magnesium
131.46 mg
Kalium
131.46 mg
Fosfor
630.78 mg
Koper
0.14 mg
Zink
1.98 mg
Jodium
45.03 µg
Selenium
41.22 µg
Vitamines
Vitamine C
4.64 mg
Vitamine D
2.2 mg
Vitamine A
0.44 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.71 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
2.92 µg
Foliumzuur
73.35 µg
Vitamine E
1.52 mg
Vitamine K
6.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Eggs benedict"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.