Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.
Tip: je kunt in plaats van de Engelse muffins ook eventueel sneetjes brood gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst een gastrique voor de Hollandaise saus. Vul de middelgrote pan met water, een scheutje azijn en zout en breng aan de kook.
Plaats een scheutje azijn en een beetje zout in elk klein kommetje en plaats hierin een ei zoals op de foto.
Je ziet dat het ei al zijn mooie vorm krijgt door de azijn. Zorg dat dit goed koud wordt, door ze in de koelkast te zetten of leg er een ijsklontje in. Als je sneetjes brood gebruikt kun je hier als je wilt rondjes uitsteken met een koekjes uitsteker.
Grill deze aan beide kanten tot er een grillpatroon zichtbaar is. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Maak ondertussen de Hollandaise saus.
Plaats de rondjes brood op de borden en plaats hierop een plakje ham. Vul de middelgrote kom met warm water en zet opzij. Zet het vuur iets lager, zodat het water in de pan net niet kookt.
Laat de eieren vanuit het kommetje langzaam in het water glijden. Je zult zien dat de eieren zo mooi bij elkaar blijven en er een mooi gepocheerd ei ontstaat.
Laat het water ongeveer 3 tot 4 minuten tot net onder het kookpunt en schep dan de eieren uit het water met behulp van de schuimspaan.
Spoel de eieren kort af in het warme water, droog voorzichtig af met keukenpapier en plaats op de ham.
Bestrooi de eieren met peper en zout. Serveer met de Hollandaise saus en garneer met bieslook. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.