Ohmydish.nl


Eggs benedict

Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.

Eggs benedict
25 minuten 2 personen Ontbijt
Eggs benedict

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eieren
  • 4 engelse muffins, of gebruik zoals wij deden sneetjes brood naar keuze
  • 4 plakjes Serrano ham of andere ham
  • 1 recept Hollandaise saus
  • peper en zout naar smaak
  • azijn
  • bieslook ter garnering
Eggs benedict ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • ronde uitsteker
  • 4 kleine kommetjes
  • schuimspaan
  • middelgrote kom
  • grillpan
  • keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eggs-benedict


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak eerst een gastrique voor de Hollandaise saus. Vul de middelgrote pan met water, een scheutje azijn en zout en breng aan de kook.

Plaats een scheutje azijn en een beetje zout in elk klein kommetje en plaats hierin een ei zoals op de foto. Je ziet dat het ei al zijn mooie vorm krijgt door de azijn. Zorg dat dit goed koud wordt, door ze in de koelkast te zetten of leg er een ijsklontje in.

Als je sneetjes brood gebruikt kun je hier als je wilt rondjes uitsteken met een koekjes uitsteker. Grill deze aan beide kanten tot er een grillpatroon zichtbaar is. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Maak ondertussen de Hollandaise saus.

Ei in azijn om eggs benedict te maken Ei in azijn om eggs benedict te maken

Eggs benedict afmaken -- 10 minuten

Plaats de rondjes brood op de borden en plaats hierop een plakje ham. Vul de middelgrote kom met warm water en zet opzij. Zet het vuur iets lager, zodat het water in de pan net niet kookt.

Laat de eieren vanuit het kommetje langzaam in het water glijden. Je zult zien dat de eieren zo mooi bij elkaar blijven en er een mooi gepocheerd ei ontstaat. Laat het water ongeveer 3 tot 4 minuten tot net onder het kookpunt en schep dan de eieren uit het water met behulp van de schuimspaan. Spoel de eieren kort af in het warme water, droog voorzichtig af met keukenpapier en plaats op de ham. Bestrooi de eieren met peper en zout.

Serveer met de Hollandaise saus en garneer met bieslook. Smakelijk!

Eggs benedict


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Quattro formaggi pizza
Volgend recept →
Luchtige cake met mango

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.