Een paaskrans met aardbeienmousse is een brosse koek met aardbeien, chocolade paaseitjes en een zachte mousse. Makkelijk met een groots effect!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-04-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand.
Meng bloem samen met 50 gram suiker en een snuf zout. Verdeel 175 gram boter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe. Zodra de boter enigszins is opgenomen voeg je een theelepel vanille toe samen met een ei.
Blijf mengen tot een deegbal en pak deze in met huishoudfolie. Laat de deegbal ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen 250 gram aardbeien in een kleine sauspan. Dit kunnen verse of bevroren aardbeien zijn. Voeg hier het sap van een halve limoen en 50 gram suiker aan toe.
Leg de gelatine blaadjes in koud water en laat deze zacht worden. Maak een gladde aardbeienpuree zodra de aardbeien zacht zijn geworden, dit kun je het makkelijkste met een staafmixer doen.
Knijp overtollig water uit de gelatine en los deze op in de warme aardbeienpuree. Laat deze vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen. Klop 200 ml slagroom tot deze redelijk stijf is, meng de aardbeienpuree erdoor en zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem. Kneed het deeg nogmaals even door en rol het dan uit, zorg dat het niet te dun is. Gebruik een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm om een cirkel te maken.
Gebruik hiervoor een klein mesje om langs de bakvorm het deeg uit te snijden. Verwijder dan de bakvorm en gebruik een kommetje om in het midden een rondje uit te snijden.
Kneed het overtollige deeg opnieuw en rol dit nogmaals uit. Maak dan een tweede cirkel van het deeg. Bak de cirkels mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten en laat deze vervolgens volledig afkoelen.
Schep de aardbeienmousse in een spuitzak. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
Leg 1 cirkel op een grote schaal. Maak toefjes en verdeel de helft van de aardbeienmousse over de cirkel. Leg de tweede cirkel bovenop en verdeel de andere helft aardbeienmousse in toefjes over de cirkel.
Maak af met aardbeien, paaseitjes en witte chocolade schaafsels. Geniet ervan!
Hoe maak ik chocolade schaafsels?
De makkelijkste en snelste manier om zelf chocolade schaafsels / chocolade krullen te maken is door met een klein mesje over een chocolade reep te bewegen. Haal het mes voorzichtig naar je toe en je zult zien dat er krullen/schaafsels verschijnen.
Kan ik de paaskrans vooraf maken?
Je kunt de paaskrans een dag vooraf maken, de koek zal dan wel iets minder bros zijn. Om de koek nog heel bros te houden, kun je de koek en aardbeienmousse een dag vooraf maken en pas samenvoegen vlak voor het serveren.
Hoe lang kan ik de paaskrans bewaren?
Je kunt de paaskrans tot wel 3 dagen bewaren, de koek zal dan wel zachter worden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.