Paaskrans met aardbeienmousse

(5)

Een paaskrans met aardbeienmousse is een brosse koek met aardbeien, chocolade paaseitjes en een zachte mousse. Makkelijk met een groots effect!

1 uur 8 personen Toetjes
Paaskrans met aardbeienmousse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • 175 gram roomboter
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • handvol aardbeien
  • handvol chocolade paaseitjes
  • kleine handvol witte chocolade schaafsels

Ingrediënten aardbeienmousse

  • 250 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 50 gram suiker
  • halve limoen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
Paaskrans met aardbeienmousse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kleine sauspan
  • staafmixer
  • grote kom
  • siliconen spatel
  • spuitzak met stervormig spuitmondje
  • deegroller
  • bakvorm 26 cm
  • kleine kom
  • klein mesje

Bereiden


1 uur 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paaskrans-met-aardbeienmousse


Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand. 

Meng bloem samen met 50 gram suiker en een snuf zout. Verdeel 175 gram boter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe. Zodra de boter enigszins is opgenomen voeg je een theelepel vanille toe samen met een ei. 

Blijf mengen tot een deegbal en pak deze in met huishoudfolie. Laat de deegbal ongeveer een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen 250 gram aardbeien in een kleine sauspan. Dit kunnen verse of bevroren aardbeien zijn. Voeg hier het sap van een halve limoen en 50 gram suiker aan toe.

Leg de gelatine blaadjes in koud water en laat deze zacht worden. Maak een gladde aardbeienpuree zodra de aardbeien zacht zijn geworden, dit kun je het makkelijkste met een staafmixer doen. 

Knijp overtollig water uit de gelatine en los deze op in de warme aardbeienpuree. Laat deze vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen. Klop 200 ml slagroom tot deze redelijk stijf is, meng de aardbeienpuree erdoor en zet in de koelkast.

Paaskrans met aardbeienmousse
Paaskrans met aardbeienmousse

Paaskrans met aardbeienmousse afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem. Kneed het deeg nogmaals even door en rol het dan uit, zorg dat het niet te dun is. Gebruik een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm om een cirkel te maken.

Gebruik hiervoor een klein mesje om langs de bakvorm het deeg uit te snijden. Verwijder dan de bakvorm en gebruik een kommetje om in het midden een rondje uit te snijden.

Kneed het overtollige deeg opnieuw en rol dit nogmaals uit. Maak dan een tweede cirkel van het deeg. Bak de cirkels mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten en laat deze vervolgens volledig afkoelen.

Koek voor paaskrans
Koek voor paaskrans

Schep de aardbeienmousse in een spuitzak. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. 

Leg 1 cirkel op een grote schaal. Maak toefjes en verdeel de helft van de aardbeienmousse over de cirkel. Leg de tweede cirkel bovenop en verdeel de andere helft aardbeienmousse in toefjes over de cirkel.

Maak af met aardbeien, paaseitjes en witte chocolade schaafsels. Geniet ervan!

Paaskrans met aardbeienmousse: veelgestelde vragen

Hoe maak ik chocolade schaafsels?

De makkelijkste en snelste manier om zelf chocolade schaafsels / chocolade krullen te maken is door met een klein mesje over een chocolade reep te bewegen. Haal het mes voorzichtig naar je toe en je zult zien dat er krullen/schaafsels verschijnen.

Kan ik de paaskrans vooraf maken?

Je kunt de paaskrans een dag vooraf maken, de koek zal dan wel iets minder bros zijn. Om de koek nog heel bros te houden, kun je de koek en aardbeienmousse een dag vooraf maken en pas samenvoegen vlak voor het serveren.

Hoe lang kan ik de paaskrans bewaren?

Je kunt de paaskrans tot wel 3 dagen bewaren, de koek zal dan wel zachter worden.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kipcocktail
Volgend recept →
Paashaas broodjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.