Ohmydish.nl


Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen

Een bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen is een vullende en verrassende lunch. Je kunt eventueel ook gerookte kip gebruiken. Klaar binnen een kwartier

Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen
15 minuten 3 personen Ontbijt
Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 bagels
  • 100 gram roomkaas
  • klein handje verse bieslook
  • peper en zout naar smaak
  • 9 plakjes gerookte kalkoenfilet
  • 3 (gekookte) eieren
  • handje sla naar keuze
Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • middelgrote kom
  • lepel
  • eventueel sla centrifuge

Bereiden

15 minuten 3 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bagel-met-roomkaas-ei-en-gerookte-kalkoen


Voorbereiding -- 10 minuten

Kook de eieren 8 minuten lang, laat ze schrikken onder stromend koud water en pel de eieren dan. Snijd de bieslook fijn en meng deze met de roomkaas, breng op smaak met peper en zout. 

Was eventueel de sla en droog deze dan met een sla centrifuge. Als je afbak bagels gebruikt, dien je deze af te bakken volgens de verpakking. 

Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen
Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen

Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen afmaken -- 5 minuten

Snijd de bagels open en besmeer beide kanten met de kruidenroomkaas. Verdeel er dan een beetje sla op, vervolgens 3 plakjes kalkoen per bagel en dan een gekookt ei in plakjes.

Breng het ei op smaak met nog een beetje extra peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.