Gegrilde groene asperges zijn mijn favoriet, ze hebben verder helemaal niets meer nodig. De nootachtige smaak van de groene asperges is gewoon perfectie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de asperges, begin hiervoor ongeveer 2 tot 3 cm onder de kop en schil rondom. Het is niet perse noodzakelijk om de groene asperges eerst te schillen.
Snijd de onderste 2 cm van de asperge af en verhit ondertussen de grillpan. Je kunt de asperges ook met je handen breken, dan zullen ze breken op het punt waar ze houterig worden.
Besprenkel de asperges met olijfolie en grill deze enkele minuten aan alle kanten. Bestrooi met peper en zout en eventueel een beetje citroensap. Eet smakelijk!
Hoeveel moet je van een groene asperge afsnijden?
Bij een groene asperge is de onderkant, ofwel het kontje, vaak stug en houterig. Dit is doorgaans ongeveer 2 cm van de onderkant.
Je kunt de asperge ook breken, dan zal de asperge op de plek breken waar het stug begint te worden.
Kan je alles eten van een groene asperge?
Je kunt een groene asperge schillen, maar dit is vooral noodzakelijk wanneer de asperge wat dikker of ouder is. De schil is dan ietwat draderig, waardoor je deze beter kunt verwijderen.
Bij verse en dunne groene asperges is het doorgaans niet nodig om ze te schillen en kun je deze prima in zijn geheel (zonder het kontje) eten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.