Gegrilde groene asperges

(24)

Gegrilde groene asperges zijn mijn favoriet, ze hebben verder helemaal niets meer nodig. De nootachtige smaak van de groene asperges is gewoon perfectie. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gegrilde groene asperges

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • bosje groene asperges
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout naar smaak
Gegrilde groene asperges Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • grillpan of barbecue
  • snijplank & koksmes

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-groene-asperges


Gegrilde groene asperges maken – 10 minuten

Schil de asperges, begin hiervoor ongeveer 2 tot 3 cm onder de kop en schil rondom. Het is niet perse noodzakelijk om de groene asperges eerst te schillen.

Snijd de onderste 2 cm van de asperge af en verhit ondertussen de grillpan. Je kunt de asperges ook met je handen breken, dan zullen ze breken op het punt waar ze houterig worden. 

Besprenkel de asperges met olijfolie en grill deze enkele minuten aan alle kanten. Bestrooi met peper en zout en eventueel een beetje citroensap. Eet smakelijk!

Gegrilde groene asperges
Gegrilde groene asperges


Waardeer dit recept!
24 stemmen

Gegrilde groene asperges: Veel gestelde vragen

Hoeveel moet je van een groene asperge afsnijden?

Bij een groene asperge is de onderkant, ofwel het kontje, vaak stug en houterig. Dit is doorgaans ongeveer 2 cm van de onderkant.

Je kunt de asperge ook breken, dan zal de asperge op de plek breken waar het stug begint te worden.

Kan je alles eten van een groene asperge?

Je kunt een groene asperge schillen, maar dit is vooral noodzakelijk wanneer de asperge wat dikker of ouder is. De schil is dan ietwat draderig, waardoor je deze beter kunt verwijderen.

Bij verse en dunne groene asperges is het doorgaans niet nodig om ze te schillen en kun je deze prima in zijn geheel (zonder het kontje) eten.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.