Dit paasbrood heeft even tijd nodig om te rijzen, maar dat is het meer dan waard. Zulk zacht en smaakvol brood, inclusief gekookte eieren. Het lijkt een beetje op brioche brood.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paasbrood
Meng de bloem samen met een snuf zout en de resterende suiker in een grote kom. Schenk het gist mengsel en de warme melk geleidelijk bij de bloem, voeg de losgeklopte eieren toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Leg de deegbal in een kom en plaats een schone vochtige theedoek op de kom. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.
Kook ondertussen 3 eieren ongeveer 8 minuten en spoel ze dan koud onder stromend water.
Paasbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop het laatste ei los met een klein beetje water om bestrijk hiermee de vlecht en bak het brood dan mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Verplaats het brood naar een afkoelrek en laat het brood 10 minuten afkoelen voordat je deze gaat aansnijden. Heerlijk met (gezouten) roomboter of jam. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.