Dit paasbrood heeft even tijd nodig om te rijzen, maar dat is het meer dan waard. Zulk zacht en smaakvol brood, inclusief gekookte eieren. Het lijkt een beetje op brioche brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm een scheutje van de melk tot deze lauwwarm is. Meng de lauwwarme melk met een beetje van de suiker en het zakje gist. Laat dit gistmengsel dan ongeveer 5 tot 10 minuten staan, het mengsel is goed als de gist begint te schuimen.
Meng de rest van de melk met de boter en vanille extract in een kleine sauspan en verwarm dit tot de boter is gesmolten. Breek 2 eieren in een kleine kom en roer deze los. Meng de bloem samen met een snuf zout en de resterende suiker in een grote kom.
Schenk het gist mengsel en de warme melk geleidelijk bij de bloem, voeg de losgeklopte eieren toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Leg de deegbal in een kom en plaats een schone vochtige theedoek op de kom.
Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume. Kook ondertussen 3 eieren ongeveer 8 minuten en spoel ze dan koud onder stromend water.
Zodra het deeg verdubbeld is in volume, verdeel je het in 3 gelijke delen. Maak 3 lange dikke slierten van het deeg en vlecht deze dan op de bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik keukenpapier met een beetje olie om de gekookte eieren hiermee in te wrijven.
Druk de eieren dan voorzichtig in het deeg. Dek de vlecht nogmaals af met een schone vochtige theedoek en laat deze nogmaals een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop het laatste ei los met een klein beetje water om bestrijk hiermee de vlecht en bak het brood dan mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven.
Verplaats het brood naar een afkoelrek en laat het brood 10 minuten afkoelen voordat je deze gaat aansnijden. Dit paas vlechtbrood is heerlijk met bijvoorbeeld gezouten roomboter of jam. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Dankjewel voor je super leuke bericht Maria! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.