Paasbrood
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paasbrood vegetarisch

Dit paasbrood heeft even tijd nodig om te rijzen, maar dat is het meer dan waard. Zulk zacht en smaakvol brood, inclusief gekookte eieren. Het lijkt een beetje op brioche brood.

1 uur
6 personen
Paasbrood ingrediënten

Recept paasbrood

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verwarm een scheutje van de melk tot deze lauwwarm is. Meng de lauwwarme melk met een beetje van de suiker en het zakje gist. Laat dit gistmengsel dan ongeveer 5 tot 10 minuten staan, het mengsel is goed als de gist begint te schuimen.

Meng de rest van de melk met de boter en vanille extract in een kleine sauspan en verwarm dit tot de boter is gesmolten. Breek 2 eieren in een kleine kom en roer deze los. Meng de bloem samen met een snuf zout en de resterende suiker in een grote kom.

Schenk het gist mengsel en de warme melk geleidelijk bij de bloem, voeg de losgeklopte eieren toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Leg de deegbal in een kom en plaats een schone vochtige theedoek op de kom.

Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume. Kook ondertussen 3 eieren ongeveer 8 minuten en spoel ze dan koud onder stromend water. 

Paasbrood
Paasbrood

Paasbrood afmaken – 45 minuten + wachttijd

Zodra het deeg verdubbeld is in volume, verdeel je het in 3 gelijke delen. Maak 3 lange dikke slierten van het deeg en vlecht deze dan op de bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik keukenpapier met een beetje olie om de gekookte eieren hiermee in te wrijven.

Druk de eieren dan voorzichtig in het deeg. Dek de vlecht nogmaals af met een schone vochtige theedoek en laat deze nogmaals een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.  

Klop het laatste ei los met een klein beetje water om bestrijk hiermee de vlecht en bak het brood dan mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven.

Verplaats het brood naar een afkoelrek en laat het brood 10 minuten afkoelen voordat je deze gaat aansnijden. Dit paas vlechtbrood is heerlijk met bijvoorbeeld gezouten roomboter of jam. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
703.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
97.41 g
17.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.69 g
9.44 g
Eiwitten
22.86 g
Vezels
3.27 g
Natrium
165.41 mg
Mineralen
Ijzer
2.27 mg
Calcium
119.31 mg
Magnesium
35.7 mg
Kalium
35.7 mg
Fosfor
280.04 mg
Koper
0.41 mg
Zink
2.34 mg
Jodium
21 µg
Selenium
18.42 µg
Vitamines
Vitamine C
1.07 mg
Vitamine D
1.27 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
1.59 µg
Foliumzuur
78.97 µg
Vitamine E
0.66 mg
Vitamine K
0.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Paasbrood"
Mirjam de Klerk zegt op 21-04-2018
Echt heerlijk brood, gaat een beetje qua smaak richting brioche. Maak hem nu voor de 2e maal, nu zonder gekookte eieren, die staan wel grappig maar vind het niet echt lekker erbij.
Ohmydish zegt op 23-04-2018
Dankje Mirjam, dat klopt dat het op brioche lijkt! Zonder eieren kan natuurlijk ook, het is dan ook geen Pasen meer :)
Maria zegt op 17-03-2024
Hele fijne recepten en makkelijk te maken 👍
Ohmydish zegt op 17-03-2024

Dankjewel voor je super leuke bericht Maria! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.