Chocolade parfait met passievrucht
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chocolade parfait met passievrucht vegetarisch

Een parfait is 'stilstaand ijs', het is super makkelijk want je maakt het zonder ijsmachine. Deze chocolade parfait met passievrucht is ideaal voor Pasen

25 minuten
6 personen
Chocolade parfait met passievrucht ingrediënten
Recept chocolade parfait met passievrucht

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Hak de repen chocolade fijn en verwarm ondertussen in de kleine sauspan het water met de suiker. Klop ondertussen de eidooier enkele minuten, tot deze bleek en luchtig is geworden.

Los de chocolade op in het warme water en laat het mengsel dan enkele minuten afkoelen. Zodra het eigeel luchtig is, meng er dan het chocolade mengsel bij.

Klop nu 200 ml slagroom tot yoghurt dikte en spatel deze door het chocolade mengsel. Verdeel het mengsel dan over 6 glazen en zet deze in de vriezer. Na minimaal 2 uur is de parfait volledig bevroren. 

Chocolade parfait met passievrucht
Chocolade parfait met passievrucht

Chocolade parfait met passievrucht afmaken – 10 minuten

Klop eventueel nog wat extra slagroom en snijd de passievrucht doormidden. Met een lepel kun je de passievrucht makkelijk eruit scheppen. Verdeel een halve passievrucht over elk glas en decoreer met gehalveerde paaseitjes.

Na ongeveer 10 minuten is de parfait zacht genoeg, maar niet te zacht, om te eten. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
337.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.45 g
26.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.63 g
14 g
Eiwitten
3.09 g
Vezels
0.4 g
Natrium
20.83 mg
Mineralen
Ijzer
1.35 mg
Calcium
54.67 mg
Magnesium
38.83 mg
Kalium
38.83 mg
Fosfor
138.83 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.89 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2 µg
Vitamines
Vitamine C
0.33 mg
Vitamine D
0.48 mg
Vitamine A
1.81 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.14 µg
Foliumzuur
9 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Chocolade parfait met passievrucht"
ElsaR zegt op 11-04-2017
Lekker!!!
Ohmydish zegt op 11-04-2017
Dankje! :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.