Een parfait is 'stilstaand ijs', het is super makkelijk want je maakt het zonder ijsmachine. Deze chocolade parfait met passievrucht is ideaal voor Pasen
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Hak de repen chocolade fijn en verwarm ondertussen in de kleine sauspan het water met de suiker. Klop ondertussen de eidooier enkele minuten, tot deze bleek en luchtig is geworden.
Los de chocolade op in het warme water en laat het mengsel dan enkele minuten afkoelen. Zodra het eigeel luchtig is, meng er dan het chocolade mengsel bij.
Klop nu 200 ml slagroom tot yoghurt dikte en spatel deze door het chocolade mengsel. Verdeel het mengsel dan over 6 glazen en zet deze in de vriezer. Na minimaal 2 uur is de parfait volledig bevroren.
Klop eventueel nog wat extra slagroom en snijd de passievrucht doormidden. Met een lepel kun je de passievrucht makkelijk eruit scheppen. Verdeel een halve passievrucht over elk glas en decoreer met gehalveerde paaseitjes.
Na ongeveer 10 minuten is de parfait zacht genoeg, maar niet te zacht, om te eten. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.