Pasta primavera
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta primavera vegetarisch

Een pasta primavera is een klassieke pasta, een perfecte lichte maaltijd in de lente en zomer. Deze simpele pasta staat binnen 20 minuten op tafel.

20 minuten
4 personen
Pasta primavera ingrediënten
Recept pasta primavera

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de groene asperges en verdeel de groene asperges in stukken. 

Kook de pasta enkele minuten en voeg dan ook de groene asperges en erwtjes toe aan het kokende water. Als je verse tagliatelle gebruikt kun je alles tegelijk koken omdat deze een kortere kooktijd heeft. 

Pasta primavera
Pasta primavera

De pasta primavera afmaken – 5 minuten

Hak ondertussen de peterselie en basilicum grof en rasp de kaas fijn. Giet de pasta en groenten af en roer hier de geraspte kaas en room doorheen. 

Voeg dan ook de verse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met wat meer geraspte kaas, eet smakelijk!

Tips!

Wat betekent pasta primavera?

Primavera betekent lente in het Italiaans, ofwel een lente pasta met groene lente groenten en groene kruiden zoals asperges, doperwtjes, basilicum en peterselie.

Ondanks dat primavera Italiaans is, is deze pasta gek genoeg bedacht in de jaren '70 door Amerikanen.

Welke pasta voor pasta primavera?

Voor het maken van pasta primavera wordt meestal gebruikt gemaakt van tagliatelle, linguine, penne of fusilli. 

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
657.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
78.17 g
6.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.91 g
12.73 g
Eiwitten
29.02 g
Vezels
8.14 g
Natrium
629.13 mg
Mineralen
Ijzer
4.11 mg
Calcium
355.62 mg
Magnesium
112.71 mg
Kalium
112.71 mg
Fosfor
547.89 mg
Koper
0.42 mg
Zink
3.71 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
38.21 mg
Vitamine D
0.46 mg
Vitamine A
96.59 mg
Vitamine B1
0.37 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.58 µg
Foliumzuur
34.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
44.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta primavera"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.