Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-05-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 2 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de lemon curd, dan kan deze alvast afkoelen. Je kunt eventueel een beetje maïsmeel toevoegen zodat de lemon curd iets stijver zal zijn, zodat deze niet teveel uitloopt zodra je deze tussen de macarons spuit.
Zodra de lemon curd is afgekoeld doe je deze in een spuitzak zonder spuitmond. Het amandelmeel moet zo fijn mogelijk zijn, als er klontjes in zitten zullen de macarons namelijk niet lukken.
Tijdens het bakken zullen deze naar de bodem zakken, waardoor je overblijft met een holle macaron. Het beste kun je het amandelmeel samen met de poedersuiker en rasp van een citroen nog even extra fijn malen met een keukenmachine of koffiemolen.
Zeef het hierna. Het is belangrijk dat de macarons even groot zijn, het makkelijkste is om rondjes met een diameter van 3 cm op bakpapier te tekenen. Draai het papier dan om, zo voorkom je dat de inkt afdrukt op de macarons.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer, dit kun je het beste doen met keukenpapier en een paar druppels citroensap. Voeg dan de eiwitten toe en klop deze tot er pieken ontstaan.
Voeg dan geleidelijk 225 gram suiker toe samen met een snuf zout en een paar druppels citroensap. Zodra dit mooi glanzend is geworden verwijder je de garde en voeg je het gezeefde amandelmeel mengsel toe.
Meng dit met een siliconen spatel, meng dit niet te lang. Voeg op het laatste de gele kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt bereikt, gebruik niet teveel!
Schep het eiwit mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de rondjes die je hebt getekend. Zorg dat ze allemaal gelijk zijn en niet te hoog zijn.
Het puntje dat ontstaat maakt niet uit, dat verdwijnt zodra het eiwit lichtjes gaat uitlopen.
Laat ze dan een uur staan, zo droogt de bovenkant uit. Dit is belangrijk zodat de 'voetjes' ontstaan die zo bekend zijn bij macarons. Verwarm dan de oven voor op 150 graden Celsius.
Bak de macarons dan in de oven voor ongeveer 12 - 14 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven en omgevingstemperatuur. Maak de oven niet te vlug open en laat ze dan volledig afkoelen.
Je zult misschien denken dat de macarons te hard zijn, maar de zachtere smaak die je gewend bent komt zodra je de vulling ertussen hebt gedaan.
Spuit in het midden van de helft van de macarons een beetje van de lemon curd en plaats er dan een 2e macaron bovenop. Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.