Bokkenpootjestaart

(17)

Een ontzettend romige bokkenpootjestaart met mascarpone, chocolade en een vleugje vanille, maar zonder pakjes en zakjes. Makkelijk te maken zonder oven.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Deze bokkenpootjestaart is een beetje een combinatie tussen een tiramisu en Charlotte Russe. Heerlijk romig, zacht en vol van smaak.

Voor de bodem kun je verschillende soorten koekjes gebruiken, zoals bijvoorbeeld Maria koekjes of een ander droog koekje. Om deze bokkenpootjestaart nog lekkerder te maken is een koekje met chocolade het lekkerste, bijvoorbeeld digestive koekjes met chocolade.

Zelf bokkenpootjes maken is ontzettend leuk en lekker, maar het voordeel van gekochte koekjes voor het maken van deze bokkenpootjestaart is dat ze allemaal precies hetzelfde formaat hebben.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Bokkenpootjestaart

Ingrediënten


  • 2 pakken bokkenpootjes
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 4 eidooiers
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 pak Digestive koekjes met chocolade
  • 100 gram boter

Kookgerei nodig


  • foodprocessor of deegroller
  • kleine pan met passende kom
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • springvorm (26 cm)
  • snijplank & koksmes
  • lepel of (kleine) spuitzak

Bokkenpootjestaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bokkenpootjestaart


Bokkenpootjestaart maken – 40 minuten + wachttijd

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier. Verkruimel de koekjes, dit kun je makkelijk met een foodprocessor doen maar ook met een deegroller. 

Smelt 100 gram roomboter en meng dit samen met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk dit goed aan en zorg dat de bovenkant zo recht mogelijk is. 

Bokkenpootjestaart
Bokkenpootjestaart

Klop de eidooiers samen met 75 gram basterdsuiker tot deze luchtig en wit zijn geworden. Voeg de mascarpone toe en roer tot het glad is, meng niet te lang want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.

Klop 250 gram slagroom tot deze lobbig is geworden, ofwel ongeveer yoghurtdikte. Voeg de slagroom samen met 2 theelepels vanille extract toe aan de mascarpone en roer voorzichtig glad.

Zelfgemaakte bokkenpootjestaart
Zelfgemaakte bokkenpootjestaart

Plaats de bokkenpootjes langs de rand van de springvorm en snijd de overgebleven koekjes in stukjes. 

Roer de stukjes koekjes door het mascarpone mengsel en verdeel dit in het midden van de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet de bokkenpootjestaart minimaal 3 uur in de koelkast.

Smelt 50 gram pure chocolade bain-marie en plaats dit eventueel in een (kleine) spuitzak. Verdeel de chocolade over de bovenkant en laat dit even uitharden voor je de bokkenpootjestaart gaat aansnijden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-10-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Bokkenpootjestaart: Veel gestelde vragen

Welke chocolade voor een bokkenpootjestaart?

Je kunt de bovenkant versieren met strepen gesmolten chocolade, hiervoor kun je pure chocolade of melkchocolade gebruiken. Je kunt eventueel ook witte chocolade gebruiken, maar dit zal er minder mooi uitzien en het zal de bokkenpootjestaart zoeter maken.

Welke koekjes voor een koekjesbodem?

Je kunt verschillende soorten koekjes gebruiken voor het maken van een koekjesbodem. Let er vooral op dat de koekjes droog (bros) zijn, zodat ze goed zullen verkruimelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Maria koekjes of Digestive koekjes.

0 reacties op Bokkenpootjestaart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.