Roerei met zwarte olijven
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Roerei met zwarte olijven vegetarisch

Dit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade.

15 minuten
6 personen
Roerei met zwarte olijven ingrediënten

Recept roerei met zwarte olijven

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Breek de bovenkant van de grote eieren voorzichtig weg, dit kun je het beste met een klein mesje doen. Doe de eieren in een middelgrote kom met peper en zout en klop deze los.

Maak de eierschalen voorzichtig schoon onder stromend water en zet ze op z'n kop op een schone theedoek om ze te laten drogen. 

Roerei met zwarte olijven
Roerei met zwarte olijven

Roerei met zwarte olijven afmaken – 10 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en voeg hier de losgeklopte eieren aan toe. Roer de eieren voorzichtig met een spatel door. Roer vooral langs de randen om te zorgen dat de eieren niet aan de pan blijven plakken.

Als de eieren net gestold zijn, maar niet te gaar zijn, verplaats je deze naar een schone kom. Zo stop je meteen het garings-proces. Roer er meteen een klein scheutje room en de olijven tapenade doorheen.

Verdeel het roerei over de eierschalen en serveer direct. De gevulde eierschalen blijven goed staan in een eierdopje of gebruik een handvol grof zeezout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
125.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.7 g
0.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.89 g
3.15 g
Eiwitten
7.79 g
Vezels
0.4 g
Natrium
373.77 mg
Mineralen
Ijzer
1.24 mg
Calcium
37.18 mg
Magnesium
8.09 mg
Kalium
8.09 mg
Fosfor
113.41 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.84 mg
Jodium
21.34 µg
Selenium
18.68 µg
Vitamines
Vitamine C
1.16 mg
Vitamine D
1.12 mg
Vitamine A
25.15 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
1.38 µg
Foliumzuur
37.42 µg
Vitamine E
1.01 mg
Vitamine K
2.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Roerei met zwarte olijven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.