Dit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breek de bovenkant van de grote eieren voorzichtig weg, dit kun je het beste met een klein mesje doen. Doe de eieren in een middelgrote kom met peper en zout en klop deze los.
Maak de eierschalen voorzichtig schoon onder stromend water en zet ze op z'n kop op een schone theedoek om ze te laten drogen.
Verhit een klont boter in een grote bakpan en voeg hier de losgeklopte eieren aan toe. Roer de eieren voorzichtig met een spatel door. Roer vooral langs de randen om te zorgen dat de eieren niet aan de pan blijven plakken.
Als de eieren net gestold zijn, maar niet te gaar zijn, verplaats je deze naar een schone kom. Zo stop je meteen het garings-proces. Roer er meteen een klein scheutje room en de olijven tapenade doorheen.
Verdeel het roerei over de eierschalen en serveer direct. De gevulde eierschalen blijven goed staan in een eierdopje of gebruik een handvol grof zeezout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.