Dit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roerei-met-zwarte-olijven
Breek de bovenkant van de grote eieren voorzichtig weg, dit kun je het beste met een klein mesje doen. Doe de eieren in een middelgrote kom met peper en zout en klop deze los.
Maak de eierschalen voorzichtig schoon onder stromend water en zet ze op z'n kop op een schone theedoek om ze te laten drogen.
Verhit een klont boter in een grote bakpan en voeg hier de losgeklopte eieren aan toe. Roer de eieren voorzichtig met een spatel door. Roer vooral langs de randen om te zorgen dat de eieren niet aan de pan blijven plakken.
Als de eieren net gestold zijn, maar niet te gaar zijn, verplaats je deze naar een schone kom. Zo stop je meteen het garings-proces. Roer er meteen een klein scheutje room en de olijven tapenade doorheen.
Verdeel het roerei over de eierschalen en serveer direct. De gevulde eierschalen blijven goed staan in een eierdopje of gebruik een handvol grof zeezout. Smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!