Zelf advocaat maken

(25)

Zelf advocaat maken kun je al doen met 5 ingrediënten en het kost ook nog eens weinig tijd. Een heerlijk ouderwets likeurtje, lekker bij de cake of in een toetje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes Calorieën 118 calorieën p.p.
Zelf advocaat maken

Ingrediënten


  • 100 gram eidooiers (ongeveer 6 stuks)
  • 100 gram suiker
  • half vanillestokje of half theelepeltje vanille extract
  • snuf zout
  • 100 ml brandewijn

Kookgerei nodig


  • sauspan & bijpassende kom (bain-marie)
  • garde
  • siliconen spatel
  • steriele pot

Zelf advocaat maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes Calorieën 118 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-advocaat-maken


Voorbereiding – 5 minuten

Scheid de eieren en gebruik de eiwitten voor een ander gerecht, zoals een pavlova. Plaats de eidooiers in een kom samen met de suiker, vanille, snuf zout en 100 ml brandewijn.

Vul een kleine pan met een laag water en plaats de kom bovenop. Door de eidooiers bain-marie te garen, zal de stoom van het water deze langzaam verwarmen.

Zelf advocaat maken
Zelf advocaat maken

Advocaat afmaken – 15 minuten

Plaats de bain-marie op laag vuur en roer het eidooier-mengsel met een garde. Het mengsel hoeft niet luchtig geroerd worden, maar blijf rustig roeren om klontjes te voorkomen.

Je zult merken dat de eidooiers steeds dikker zullen worden. De advocaat is klaar als deze dik is geworden, maar niet te dik want advocaat is altijd nog een klein beetje lopend.

Haal de kom van de pan en laat de advocaat afkoelen voordat je deze in een steriele pot doet. Je kunt potten makkelijk steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water.

Serveer bijvoorbeeld met een toefje slagroom, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

Zelf advocaat maken: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik advocaat bewaren?

Als je de zelfgemaakte advocaat in een steriele goed afgesloten pot of fles bewaard kun je deze maanden bewaren op een koele en droge plek.

Na het openen kun je deze na het openen gerust een paar weken in de koelkast bewaren.

Welke drank zit er in advocaat?

Bij het maken van advocaat wordt meestal brandewijn of jenever gebruikt. Brandewijn is een verzamelnaam voor verschillende soorten gedistilleerde wijnen, zoals bijvoorbeeld Cognac en Armagnac.

Wat is het verschil tussen tokkelroom en advocaat?

Advocaat en tokkelroom zijn een dikvloeibare likeur, het wordt gemaakt met o.a. eidooiers, suiker en drank. Het verschil zit 'm in het alcoholpercentage, deze is lager bij tokkelroom.

0 reacties op Zelf advocaat maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.