Ohmydish.nl


Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

In Roemenië houden ze van zoet! Er is een Roemeense kaas die lijkt op ricotta, super lekker! Probeer deze branzoaice, heerlijke citroen gebakjes!

Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)
40 minuten 6 personen Ontbijt
Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 275 gram bloem
  • 1 1/2 eieren + 1 ei om te bestrijken
  • 50 gram suiker + extra om te bestrijken
  • 1/2 zakje droge gist of 12 gram verse gist
  • 1/4e theelepel zout
  • 25 ml neutrale olie of 30 gram gesmolten boter
  • 125 ml melk
  • 1/2 citroen (rasp)

Ingredienten vulling

  • 250 gram brânza de vaca (Roemeense kaas) of gebruik ricotta
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 citroen (rasp)
  • snufje zout
Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • schone theedoek
  • deegroller
  • klein mesje
  • siliconen kwast

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 6 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/branzoaice-roemeense-citroen-gebakjes


Deze Roemeense kaas is vergelijkbaar met de meer bekendere ricotta. Erg lekker met citroen en die heerlijke verfrissende kaas genaamd "brânza de vaca", kaas gemaakt van koemelk. Dus we besloten deze zoete lekkernij na te maken, je kunt het in elke gewenste vorm maken, wij besloten er een soort van bloem van te maken.

Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes) Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Het deeg maken is erg makkelijk, alles dat je hoeft te doen is bloem, 1 1/2 ei, suiker, droge gist, melk, olie en citroenrasp te mengen. Zodra alles gemengd is, voeg je pas het zout toe. Dit is omdat de gist beter zal werken zodra deze niet in direct contact komt met het zout. Als je verse gist gebruikt, dien je deze eerst op te lossen in een beetje van de melk. Verwarm deze dan eerst tot ongeveer lauwwarm. Je zult merken dat het deeg een beetje plakkerig is, dit is goed. Dek het deeg af met een vochtige warme theedoek en laat rijzen voor ongeveer een uur, of tot het deeg verdubbeld is.

Meng ondertussen alle ingredienten voor de vulling.

Branzoaice afmaken -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Branzoaice voor dichtvouwen Branzoaice voor dichtvouwen

Verdeel het deeg in ongeveer 12 gelijke delen. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol de kleine deegballetjes uit tot een rondje. Gebruik een klein mesje om de randen van het deeg in te snijden, zoals te zien is op de foto hierboven. Schep een lepel van de vulling in het midden en vouw het deeg naar binnen. Je kunt het deeg ook uitrollen en er vierkantjes uitsnijden en ze dan vouwen als een envelop, net wat je wilt.

Een dichtgevouwen Branzoaice Een dichtgevouwen Branzoaice

Gebruik een siliconen keuken kwast om de gebakjes in te smeren met losgeklopt ei. Het overgebleven ei kun je na het bakken nogmaals gebruiken, dus gooi dit niet weg. Bak de branzoaice voor ongeveer 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn want dit is afhankelijk van je oven en de dikte van het deeg.

Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten afkoelen en besmeer ze dan nogmaals met ei, maar dit keer met een beetje suiker gemengd door het ei voor een extra mooi glanzend resultaat. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Lemon bars met bramen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.