In Roemenië houden ze van zoet! Er is een Roemeense kaas die lijkt op ricotta, super lekker! Probeer deze branzoaice, heerlijke citroen gebakjes!
Deze Roemeense kaas is vergelijkbaar met de meer bekendere ricotta. Erg lekker met citroen en die heerlijke verfrissende kaas genaamd "brânza de vaca", kaas gemaakt van koemelk.
Dus we besloten deze zoete lekkernij na te maken, je kunt het in elke gewenste vorm maken, wij besloten er een soort van bloem van te maken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-08-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Het deeg maken is erg makkelijk, alles dat je hoeft te doen is bloem, 1 1/2 ei, suiker, droge gist, melk, olie en citroenrasp te mengen. Zodra alles gemengd is, voeg je pas het zout toe.
Dit is omdat de gist beter zal werken zodra deze niet in direct contact komt met het zout. Als je verse gist gebruikt, dien je deze eerst op te lossen in een beetje van de melk.
Verwarm deze dan eerst tot ongeveer lauwwarm. Je zult merken dat het deeg een beetje plakkerig is, dit is goed.
Dek het deeg af met een vochtige warme theedoek en laat rijzen voor ongeveer een uur, of tot het deeg verdubbeld is.
Meng ondertussen alle ingredienten voor de vulling.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Verdeel het deeg in ongeveer 12 gelijke delen. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol de kleine deegballetjes uit tot een rondje. Gebruik een klein mesje om de randen van het deeg in te snijden, zoals te zien is op de foto hierboven.
Schep een lepel van de vulling in het midden en vouw het deeg naar binnen. Je kunt het deeg ook uitrollen en er vierkantjes uitsnijden en ze dan vouwen als een envelop, net wat je wilt.
Gebruik een siliconen keuken kwast om de gebakjes in te smeren met losgeklopt ei. Het overgebleven ei kun je na het bakken nogmaals gebruiken, dus gooi dit niet weg.
Bak de branzoaice voor ongeveer 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn want dit is afhankelijk van je oven en de dikte van het deeg.
Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten afkoelen en besmeer ze dan nogmaals met ei, maar dit keer met een beetje suiker gemengd door het ei voor een extra mooi glanzend resultaat. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.