Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)
😍 11Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

In Roemenië houden ze van zoet! Er is een Roemeense kaas die lijkt op ricotta, super lekker! Probeer deze branzoaice, heerlijke citroen gebakjes!

40 minuten
6 personen

Deze Roemeense kaas is vergelijkbaar met de meer bekendere ricotta. Erg lekker met citroen en die heerlijke verfrissende kaas genaamd "brânza de vaca", kaas gemaakt van koemelk.

Dus we besloten deze zoete lekkernij na te maken, je kunt het in elke gewenste vorm maken, wij besloten er een soort van bloem van te maken. 

Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes) ingrediënten

Recept branzoaice (roemeense citroen gebakjes)

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Het deeg maken is erg makkelijk, alles dat je hoeft te doen is bloem, 1 1/2 ei, suiker, droge gist, melk, olie en citroenrasp te mengen. Zodra alles gemengd is, voeg je pas het zout toe.

Dit is omdat de gist beter zal werken zodra deze niet in direct contact komt met het zout. Als je verse gist gebruikt, dien je deze eerst op te lossen in een beetje van de melk.

Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)
Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

Verwarm deze dan eerst tot ongeveer lauwwarm. Je zult merken dat het deeg een beetje plakkerig is, dit is goed.

Dek het deeg af met een vochtige warme theedoek en laat rijzen voor ongeveer een uur, of tot het deeg verdubbeld is.

Meng ondertussen alle ingredienten voor de vulling.

De branzoaice afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Branzoaice voor dichtvouwen
Branzoaice voor dichtvouwen

Verdeel het deeg in ongeveer 12 gelijke delen. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol de kleine deegballetjes uit tot een rondje. Gebruik een klein mesje om de randen van het deeg in te snijden, zoals te zien is op de foto hierboven.

Schep een lepel van de vulling in het midden en vouw het deeg naar binnen. Je kunt het deeg ook uitrollen en er vierkantjes uitsnijden en ze dan vouwen als een envelop, net wat je wilt. 

Een dichtgevouwen Branzoaice
Een dichtgevouwen Branzoaice

Gebruik een siliconen keuken kwast om de gebakjes in te smeren met losgeklopt ei. Het overgebleven ei kun je na het bakken nogmaals gebruiken, dus gooi dit niet weg.

Bak de branzoaice voor ongeveer 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn want dit is afhankelijk van je oven en de dikte van het deeg.

Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten afkoelen en besmeer ze dan nogmaals met ei, maar dit keer met een beetje suiker gemengd door het ei voor een extra mooi glanzend resultaat. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
34171.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.46 g
28.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3835.89 g
449.36 g
Eiwitten
13.18 g
Vezels
1.72 g
Natrium
240.48 mg
Mineralen
Ijzer
1.12 mg
Calcium
132.04 mg
Magnesium
21.63 mg
Kalium
21.63 mg
Fosfor
202.96 mg
Koper
0.17 mg
Zink
1.46 mg
Jodium
8.75 µg
Selenium
7.68 µg
Vitamines
Vitamine C
9.42 mg
Vitamine D
0.47 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
0.78 µg
Foliumzuur
33.48 µg
Vitamine E
0.28 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)"
Eef zegt op 26-08-2016
Ik ben gek op citroen dus deze gebakjes vind ik er onweerstaanbaar lekker uit zien! Deze ga ik even onthouden :)
Ohmydish zegt op 26-08-2016
Wij zijn beide ook al zo dol op citroen (vanavond weer een recept online met citroen hihi)! Zeker de moeite waard om te maken en zonder familie die het kunnen meenemen uit Roemenie is ricotta natuurlijk ook meer dan prima :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.