Thema: paasrecepten

90 Recepten

Ben je op zoek naar leuke paasrecepten voor 2024? Heerlijk genieten met familie en vrienden van de lekkerste paasgerechten voor ontbijt, brunch, lunch en diner. De paasbrunch is bij velen het moment om uit te pakken met een tafel vol lekkers, van de lekkerste hartige eiergerechten tot gerechten met brood en frisse zoetigheden met citroen. 

Pasen is een goed begin om de lente uitgebreid te beginnen, daarom zullen er tijdens Pasen ook vaak gerechten met asperges op tafel te vinden zijn. Een aspergesoep in een klein kopje is een ideaal voorgerecht, of als extraatje tijdens de paasbrunch. 


Vogelnest pasta met gehaktballen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze vogelnest pasta met gehaktballen is leuk voor kinderen tijdens Pasen. Een makkelijke spaghetti met tomatensaus en smaakvolle gehaktballen.


Mini pasteitjes met ham en kaas

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze mini pasteitjes met ham en kaas zijn snel klaar, makkelijk te maken en ideaal als hapje tijdens Pasen. Ook lekker tijdens de paasbrunch.


Paashaas broodjes

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze schattige paashaas broodjes zijn leuk om te maken samen met de kinderen tijdens Pasen. Een heerlijk brioche brood, een beetje zacht, luchtig en een tikkeltje zoet.


Paaskrans met aardbeienmousse

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een paaskrans met aardbeienmousse is een brosse koek met aardbeien, chocolade paaseitjes en een zachte mousse. Makkelijk met een groots effect!


Kipcocktail

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (63)

Een heerlijke kipcocktail met mandarijn, walnoten en meer is een simpel voorgerecht dat snel klaar is en ideaal tijdens een etentje omdat het vooraf klaar te maken is.


Oeufs en cocotte

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Met oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt.


Makkelijke advocaat mousse

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (103)

Deze makkelijke advocaat mousse is een heerlijk toetje dat binnen een kwartier klaar is. Weinig tijd én weinig ingrediënten maar grootse smaken!


Zelf advocaat maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Zelf advocaat maken kun je al doen met 5 ingrediënten en het kost ook nog eens weinig tijd. Een heerlijk ouderwets likeurtje, lekker bij de cake of in een toetje.


Aspergesoep met spekjes

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze aspergesoep met spekjes, ei en peterselie zit boordevol smaak. Heerlijk romig zonder het toevoegen van room.


Plaattaart met witte asperges en ei

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Een plaattaart met witte asperges en ei is een heel goed idee voor de lunch. Een echt lente gerecht met witte asperges, ei en ham.


Asperges à la Flamande

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.


Risotto met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Met een risotto met groene asperges haal je de lente in huis. Romige risotto met kaas, verse asperges en een vleugje citroen.


Groene aspergesalade met warme geitenkaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Tijdens de lunch is deze groene aspergesalade met warme geitenkaas een aanrader. Met een simpele dressing en heerlijke knoflookcroutons.


Groene asperges in bladerdeeg

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Groene asperges in bladerdeeg zien er leuk uit, zijn super lekker en daardoor het perfecte lente hapje. Een perfecte combinatie van romig, krokant en hartig.


Groene aspergesoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Makkelijk te volgen recept voor een lekkere groene aspergesoep met aspergetips en knoflook croutons. Ook heel erg lekker als voorgerecht!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere paaskuikens van gevulde eieren ? Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.

Ingrediënten


  • 10 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zwarte olijf
  • stukje wortel

Bereiding

(11)
1
Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.
2
Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.
3
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
4
Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.