Makkelijk te volgen recept voor een lekkere groene aspergesoep met aspergetips en knoflook croutons. Ook heel erg lekker als voorgerecht!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesoep
Snijd de kopjes op ongeveer 2 centimeter af van de asperges en leg deze aan de kant. Snijd de harde onderkant van de asperges af en snijd de rest in redelijk evenredige stukken.
Versnipper het kleine uitje en de 2 teentjes knoflook. Schil 2 kleine kruimige aardappels en snijd in partjes. Breng alvast 1.2 liter aan de kook in een waterkoker.
Zet een grote pan op het vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Giet dan voorzichtig 1.2 liter gekookt water vanuit de waterkoker in de pan.
Voeg 2 verkruimelde kip bouillonblokjes toe. Roer goed door met behulp van een houten pollepel. Voeg nu de in stukken gesneden groene asperges toe (niet de kopjes). Voeg nu ook de kruimige aardappelpartjes toe.
Roer alles goed door elkaar heen en laat een minuut of 20 lang zachtjes koken. Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de groene aspergekopjes toe, zet het vuur uit en laat nog een minuut lang garen.
Je kunt de groene aspergesoep ook door een fijnmazige zeef halen, mochten er toch nog redelijk wat draden van de asperges in de soep zitten.
Serveer de groene aspergesoep met licht opgeklopte (slag) room en een klein handvol (knoflook) croutons. Serveertip: je kunt de aspergesoep ook leuk in een mok serveren, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.