Mini pasteitjes met ham en kaas
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 1Matig

Mini pasteitjes met ham en kaas

Deze mini pasteitjes met ham en kaas zijn snel klaar, makkelijk te maken en ideaal als hapje tijdens Pasen. Ook lekker tijdens de paasbrunch.

Mini pasteitjes met ham en kaas ingrediënten
Recept mini pasteitjes met ham en kaas

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Haal de pasteitjes uit de verpakking en plaats deze op een bakplaat. Het is niet nodig om bakpapier te gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mini pasteitjes met ham en kaas
Mini pasteitjes met ham en kaas

De mini pasteitjes met ham en kaas afmaken – 15 minuten

Snijd de gekookte ham heel fijn en smelt 20 gram boter in een kleine sauspan. Voeg 20 gram bloem toe en gaar de roux kort om de bloemsmaak te verwijderen. 

Schenk geleidelijk de melk erbij en roer telkens opnieuw glad met een garde. Voeg na enkele minuten de ham toe zodra de saus is ingedikt en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel over de mini pasteitjes met een theelepeltje. Maak af met een beetje geraspte kaas en bak de mini pasteitjes ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas is het lekkerste?

Je kunt verschillende soorten geraspte kaas gebruiken, zowel jonge of oude kaas maar ook andere soorten zoals Emmentaler, Gruyère of Comté zijn erg lekker.

Hoe worden mini pasteitjes ook wel genoemd?

Deze mini pastei bakjes heten ook wel bouchées (bouchees), vol-au-vent, hartige cupjes of mini videetjes.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
200.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.38 g
1.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.25 g
6.25 g
Eiwitten
10.06 g
Vezels
1.24 g
Natrium
516.9 mg
Mineralen
Ijzer
1.17 mg
Calcium
141.89 mg
Magnesium
21.03 mg
Kalium
21.03 mg
Fosfor
167.59 mg
Koper
0.14 mg
Zink
1.25 mg
Jodium
9.26 µg
Selenium
4.51 µg
Vitamines
Vitamine C
3.62 mg
Vitamine D
0.59 mg
Vitamine A
67.56 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.78 µg
Foliumzuur
18.33 µg
Vitamine E
0.94 mg
Vitamine K
8.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini pasteitjes met ham en kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.