Deze mini pasteitjes met ham en kaas zijn snel klaar, makkelijk te maken en ideaal als hapje tijdens Pasen. Ook lekker tijdens de paasbrunch.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-pasteitjes-met-ham-en-kaas
Haal de pasteitjes uit de verpakking en plaats deze op een bakplaat. Het is niet nodig om bakpapier te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de gekookte ham heel fijn en smelt 20 gram boter in een kleine sauspan. Voeg 20 gram bloem toe en gaar de roux kort om de bloemsmaak te verwijderen.
Schenk geleidelijk de melk erbij en roer telkens opnieuw glad met een garde. Voeg na enkele minuten de ham toe zodra de saus is ingedikt en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de mini pasteitjes met een theelepeltje. Maak af met een beetje geraspte kaas en bak de mini pasteitjes ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke kaas is het lekkerste?
Je kunt verschillende soorten geraspte kaas gebruiken, zowel jonge of oude kaas maar ook andere soorten zoals Emmentaler, Gruyère of Comté zijn erg lekker.
Hoe worden mini pasteitjes ook wel genoemd?
Deze mini pastei bakjes heten ook wel bouchées (bouchees), vol-au-vent, hartige cupjes of mini videetjes.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.