Tijdens de lunch is deze groene aspergesalade met warme geitenkaas een aanrader. Met een simpele dressing en heerlijke knoflookcroutons.
Tip: Je kunt eventueel kant-en-klaar knoflookcroutons gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zelf croutons maken is ontzettend makkelijk. Snijd hiervoor stokbrood of ander soort (oud) brood in kleine stukjes. Pel de knoflooktenen, plet deze en verwarm de knoflook in een flinke scheut olijfolie in een middelgrote bakpan. Laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes verwarmen.
Als de olie de knoflooksmaak volledig heeft opgenomen kun je de knoflooktenen verwijderen. Bak de stukjes brood dan mooi goudbruin en krokant in de knoflookolie en zet deze dan opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Als je dunne groene asperges gebruikt is het waarschijnlijk niet nodig om deze te schillen. Als de asperges een beetje draderig zijn kun je deze het beste wel eerst schillen. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af. Besprenkel de asperges met olijfolie, peper en zout.
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Maak een simpele dressing, in een middelgrote kom, door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe en meng met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla samen met de dressing en verdeel de sla over 2 borden.
Bak de spekjes krokant in een kleine bakpan. Verwarm de grill pan op hoog vuur. Plaats de geitenkaasjes op een ovenvast schaaltje, eventueel op een stukje bakpapier. Bak de geitenkaasjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Grill de groene asperges enkele minuten in de grill pan, groene asperges zijn het lekkerste als deze beetgaar zijn. Snijd de groene asperges door de helft en verdeel over de salade.
Verdeel dan ook de spekjes en croutons over de salade. Plaats het warme geitenkaasje in het midden, garneer eventueel met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.