Ohmydish.nl


Groene aspergesalade met warme geitenkaas

Tijdens de lunch is deze groene aspergesalade met warme geitenkaas een aanrader. Met een simpele dressing en heerlijke knoflookcroutons.

Groene aspergesalade met warme geitenkaas
30 minuten 2 personen Lunch
Groene aspergesalade met warme geitenkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine geitenkaasjes
  • 6 groene asperges
  • flinke handvol sla naar keuze
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 80 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • stuk (oud) brood
  • optioneel: verse peterselie
Groene aspergesalade met warme geitenkaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: middelgrote bakpan
  • oven
  • klein ovenschaaltje
  • optioneel: dunschiller
  • optioneel: sla centrifuge
  • grill pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • spatel

Bereiden


30 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-warme-geitenkaas


Je kunt eventueel kant-en-klaar knoflookcroutons gebruiken.

Voorbereiding – 15 minuten

Zelf croutons maken is ontzettend makkelijk. Snijd hiervoor stokbrood of ander soort (oud) brood in kleine stukjes. Pel de knoflooktenen, plet deze en verwarm de knoflook in een flinke scheut olijfolie in een middelgrote bakpan. Laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes verwarmen. 

Als de olie de knoflooksmaak volledig heeft opgenomen kun je de knoflooktenen verwijderen. Bak de stukjes brood dan mooi goudbruin en krokant in de knoflookolie en zet deze dan opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Als je dunne groene asperges gebruikt is het waarschijnlijk niet nodig om deze te schillen. Als de asperges een beetje draderig zijn kun je deze het beste wel eerst schillen. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af. Besprenkel de asperges met olijfolie, peper en zout.

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Groene aspergesalade met warme geitenkaas
Groene aspergesalade met warme geitenkaas

De groene aspergesalade met warme geitenkaas afmaken – 15 minuten

Maak een simpele dressing, in een middelgrote kom, door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe en meng met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla samen met de dressing en verdeel de sla over 2 borden.

Bak de spekjes krokant in een kleine bakpan. Verwarm de grill pan op hoog vuur. Plaats de geitenkaasjes op een ovenvast schaaltje, eventueel op een stukje bakpapier. Bak de geitenkaasjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Grill de groene asperges enkele minuten in de grill pan, groene asperges zijn het lekkerste als deze beetgaar zijn. Snijd de groene asperges door de helft en verdeel over de salade.

Verdeel dan ook de spekjes en croutons over de salade. Plaats het warme geitenkaasje in het midden, garneer eventueel met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Wok met kip en witte kool
Volgend recept →
Kalkoen tandoori spiesjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.