Deze vogelnestjes pasta met kwarteleitjes springen direct in het oog. Lekkere kwarteleitjes geserveerd op een nestje van pasta met spekjes en kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook 400 tot 450 gram spaghetti tot beetgaar. Giet de spaghetti vervolgens af. Vul ook het kleine pannetje met water en breng aan de kook.
Zodra het water in het kleine pannetje kookt voeg je de kwarteleitjes toe. Deze hebben niet veel tijd nodig om gaar te worden, kook de kwarteleitjes ongeveer 3 minuten en haal ze dan uit het hete water.
Om ervoor te zorgen dat je de kwarteleitjes makkelijk kunt pellen, is het aangeraden deze in een bakje met (ijs) koud water te leggen. Het eiwit zal dan inkrimpen waardoor het makkelijker te pellen is. Pel de eitjes en zet aan de kant.
Pel de ui en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk met behulp van het koksmes en de snijplank.
Voeg de spekreepjes toe aan de grote pan, bak de spekreepjes tot deze gaar zijn. Voeg een klein scheutje olijfolie toe in de grote pan met de spekjes. Fruit nu de ui en knoflook aan.
Voeg de spaghetti terug aan de grote pan en meng alles goed door elkaar heen, voeg meer olijfolie toe naar wens. Voeg nu ook de geraspte grana padano toe samen met een ½e eetlepel Provençaalse kruiden en meng alles weer goed door elkaar.
Draai een nestje met behulp van een vork (of beter nog een vleesvork) van de spaghetti en leg deze op een bord. Verdeel 3 kwarteleitjes per bord en garneer met wat gesneden platte peterselie.
Herhaal voor de resterende 3 borden. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.