Ohmydish.nl


Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes

Deze vogelnestjes pasta met kwarteleitjes springen direct in het oog. Lekkere kwarteleitjes geserveerd op een nestje van pasta met spekjes en kaas.

Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes
25 minuten 4 personen Paasrecepten
Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 12 kwarteleitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram gerookte spekjes
  • ½e eetlepel provençaalse kruiden
  • 200 gram geraspte grana padano
  • Olijfolie
  • 400 - 450 gram spaghetti
  • 4 takjes platte peterselie
Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Kleine pan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Vork of vleesvork
  • Vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Paasrecepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vogelnestjes-pasta-met-kwarteleitjes


Voorbereiding – 15 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook 400 tot 450 gram spaghetti tot beetgaar. Giet de spaghetti vervolgens af. Vul ook het kleine pannetje met water en breng aan de kook.

Zodra het water in het kleine pannetje kookt voeg je de kwarteleitjes toe. Deze hebben niet veel tijd nodig om gaar te worden, kook de kwarteleitjes ongeveer 3 minuten en haal ze dan uit het hete water.

Om ervoor te zorgen dat je de kwarteleitjes makkelijk kunt pellen, is het aangeraden deze in een bakje met (ijs) koud water te leggen. Het eiwit zal dan inkrimpen waardoor het makkelijker te pellen is. Pel de eitjes en zet aan de kant.

Pel de ui en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk met behulp van het koksmes en de snijplank. 

Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes
Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes

De vogelnestjes pasta met kwarteleitjes afmaken – 10 minuten

Voeg de spekreepjes toe aan de grote pan, bak de spekreepjes tot deze gaar zijn. Voeg een klein scheutje olijfolie toe in de grote pan met de spekjes. Fruit nu de ui en knoflook aan.

Voeg de spaghetti terug aann de grote pan en meng alles goed door elkaar heen, voeg meer olijfolie toe naar wens. Voeg nu ook de geraspte grana padano toe samen met een ½e eetlepel Provençaalse kruiden en meng alles weer goed door elkaar.

Draai een nestje met behulp van een vork (of beter nog een vleesvork) van de spaghetti en leg deze op een bord. Verdeel 3 kwarteleitjes per bord en garneer met wat gesneden platte peterselie.

Herhaal voor de resterende 3 borden. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Ovenschotel Hawaï
Volgend recept →
Cherry tomaten clafoutis

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.