Asperges à la Flamande

(43)

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Asperges à la Flamande

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • 10 witte asperges
 • 2 eieren
 • 125 gram roomboter
 • peper en zout naar smaak
 • snuf nootmuskaat
 • handvol verse peterselie
Asperges à la Flamande Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • dunschiller
 • grote pan
 • kleine sauspan
 • snijplank & koksmes
 • lepel
 • vork

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/asperges-a-la-flamande


Voorbereiding – 45 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vingers of je geen stukje vergeten bent, aangezien aspergeschillen draderig zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en leg de asperges in koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren.

Plaats de aspergeschillen en kontjes in een grote pan en vul met koud water. Voeg een klontje boter en zout toe om een smaakvol water te maken en breng aan de kook. Haal na ongeveer een kwartier de aspergeschillen en kontjes uit het water. 

Kook ondertussen 2 eieren ongeveer 8 minuten. Was de verse peterselie en hak deze fijn. Leg de geschilde witte asperges in de grote pan met het water waar de aspergeschillen in gekookt zijn. Zet het vuur laag en laat de witte asperges 15 minuten lang garen. 

De witte asperges zijn gaar als je ze een beetje kunt buigen. Zet het vuur dan uit en laat de witte asperges in de pan totdat je deze gaat opdienen.

Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze)
Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze)

Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze) afmaken – 15 minuten

Voeg boter toe aan een kleine sauspan en laat geheel smelten op laag vuur. Je zult zien dat er een witte kraag aan de bovenkant vormt. Haal deze laag er voorzichtig af met behulp van een lepel. Herhaal totdat er geen randje meer zichtbaar is. De boter is nu geklaard en klaar om te gebruiken.

Pel de eieren en maak deze fijn met een vork. Meng de gekookte eieren samen met peterselie en de helft van de geklaarde boter. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verdeel de asperges op een bord en verdeel hier het eimengsel over. Maak af met meer geklaarde boter en verse peterselie en serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappelen, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

43 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.