Asperges à la Flamande
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Asperges à la Flamande vegetarisch

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

1 uur
2 personen
Recept asperges à la flamande
Asperges à la Flamande ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vingers of je geen stukje vergeten bent, aangezien aspergeschillen draderig zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en leg de asperges in koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren.

Plaats de aspergeschillen en kontjes in een grote pan en vul met koud water. Voeg een klontje boter en zout toe om een smaakvol water te maken en breng aan de kook. Haal na ongeveer een kwartier de aspergeschillen en kontjes uit het water. 

Kook ondertussen 2 eieren ongeveer 8 minuten. Was de verse peterselie en hak deze fijn. Leg de geschilde witte asperges in de grote pan met het water waar de aspergeschillen in gekookt zijn. Zet het vuur laag en laat de witte asperges 15 minuten lang garen. 

De witte asperges zijn gaar als je ze een beetje kunt buigen. Zet het vuur dan uit en laat de witte asperges in de pan totdat je deze gaat opdienen.

Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze)
Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze)

Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze) afmaken – 15 minuten

Voeg boter toe aan een kleine sauspan en laat geheel smelten op laag vuur. Je zult zien dat er een witte kraag aan de bovenkant vormt. Haal deze laag er voorzichtig af met behulp van een lepel. Herhaal totdat er geen randje meer zichtbaar is. De boter is nu geklaard en klaar om te gebruiken.

Pel de eieren en maak deze fijn met een vork. Meng de gekookte eieren samen met peterselie en de helft van de geklaarde boter. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verdeel de asperges op een bord en verdeel hier het eimengsel over. Maak af met meer geklaarde boter en verse peterselie en serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappelen, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Asperges à la Flamande"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.