Asperges à la Flamande
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Asperges à la Flamande vegetarisch

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

1 uur
2 personen
Asperges à la Flamande ingrediënten
Recept asperges à la flamande

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vingers of je geen stukje vergeten bent, aangezien aspergeschillen draderig zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en leg de asperges in koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren.

Plaats de aspergeschillen en kontjes in een grote pan en vul met koud water. Voeg een klontje boter en zout toe om een smaakvol water te maken en breng aan de kook. Haal na ongeveer een kwartier de aspergeschillen en kontjes uit het water. 

Kook ondertussen 2 eieren ongeveer 8 minuten. Was de verse peterselie en hak deze fijn. Leg de geschilde witte asperges in de grote pan met het water waar de aspergeschillen in gekookt zijn. Zet het vuur laag en laat de witte asperges 15 minuten lang garen. 

De witte asperges zijn gaar als je ze een beetje kunt buigen. Zet het vuur dan uit en laat de witte asperges in de pan totdat je deze gaat opdienen.

Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze)
Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze)

Asperges à la Flamande (asperges op Vlaamse wijze) afmaken – 15 minuten

Voeg boter toe aan een kleine sauspan en laat geheel smelten op laag vuur. Je zult zien dat er een witte kraag aan de bovenkant vormt. Haal deze laag er voorzichtig af met behulp van een lepel. Herhaal totdat er geen randje meer zichtbaar is. De boter is nu geklaard en klaar om te gebruiken.

Pel de eieren en maak deze fijn met een vork. Meng de gekookte eieren samen met peterselie en de helft van de geklaarde boter. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verdeel de asperges op een bord en verdeel hier het eimengsel over. Maak af met meer geklaarde boter en verse peterselie en serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappelen, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
604.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.02 g
3.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
58.39 g
35.45 g
Eiwitten
13.63 g
Vezels
5.22 g
Natrium
767.24 mg
Mineralen
Ijzer
4.77 mg
Calcium
101.97 mg
Magnesium
66.16 mg
Kalium
66.16 mg
Fosfor
265.83 mg
Koper
0.46 mg
Zink
2.21 mg
Jodium
22.03 µg
Selenium
18.46 µg
Vitamines
Vitamine C
72.67 mg
Vitamine D
1.83 mg
Vitamine A
275.86 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.54 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
1.38 µg
Foliumzuur
51.35 µg
Vitamine E
0.82 mg
Vitamine K
125.88 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Asperges à la Flamande"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.