Ohmydish.nl


Ananas bavarois

Super zachte en luchtige ananas bavarois is extra lekker met een vleugje rum. Kan natuurlijk ook zonder voor de kinderen deze Pasen.

Ananas bavarois
40 minuten 6 personen Toetjes
Ananas bavarois

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 blik ananas, ongeveer 600 gram - dit kunnen schijven of stukjes zijn (op siroop)
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 250 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel rum
  • 100 ml room
  • 40 gram suiker
Ananas bavarois ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • middelgrote pan
  • garde
  • siliconen spatel
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • elektrische mixer
  • 6 schaaltjes of gebruik flexibele plastic kommetjes om ze gemakkelijker uit de vorm te krijgen (als je ze op een bord wilt serveren)

Bereiden

40 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananas-bavarois


Voorbereiding -- 20 minuten

Scheidt de eieren en voeg 4 eidooiers toe aan een middelgrote kom. Houdt 2 eiwitten apart om later te gaan gebruiken.

Giet de ananas af en giet 100 ml siroop/sap van het blik in een middelgrote pan. Voeg hier ook de melk aan toe en verwarm op laag vuur. Snijd ondertussen de helft van de ananas in kleine stukjes en houd de andere helft ananas apart om los erbij te serveren.

Klop de eidooiers enkele minuten met een garde tot deze een beetje luchtig en bleker zijn geworden. Schenk een beetje van het warme melk mengsel bij de eidooiers en blijf ondertussen voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.

Schenk steeds een beetje meer van het warme mengsel bij de eidooiers en zodra het goed gemengd is schenk je alles terug in de pan. Verwarm het mengsel op laag vuur om de eidooiers te garen.

Blijf ondertussen rustig roeren, dit kun je het beste met een siliconen spatel doen om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat het mengsel iets dikker begint te worden. 

Ananas bavarois
Ananas bavarois

Ananas bavarois afmaken -- 20 minuten + wachttijd

Week 4 gelatineblaadjes in koud water, knijp het overtollige water eruit en los deze op in het melk en eidooier mengsel. Roer er dan een eetlepel rum bij en laat het geheel een beetje afkoelen. 

Klop de slagroom tot deze ongeveer yoghurt dikte is en voeg deze toe aan het melk-mengsel. Roer er dan ook de fijngesneden ananas doorheen. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en voeg dan geleidelijk 40 gram suiker toe.

Spatel de opgeslagen eiwitten door het mengsel, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft. Verdeel de bavarois over schaaltjes en zet deze dan een nacht in de koelkast om volledig op te stijven. Je kunt deze bavarois in de schaaltjes serveren, of dip de onderkant in heet water zodat je ze op een bord kunt serveren.

Serveer met de resterende stukjes ananas, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
24 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Kletskoppen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.