Super zachte en luchtige ananas bavarois is extra lekker met een vleugje rum. Kan natuurlijk ook zonder voor de kinderen deze Pasen.
Tip: Je kunt om dit recept te maken schijven of stukjes ananas op (lichte) siroop of sap gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Scheidt de eieren en voeg 4 eidooiers toe aan een middelgrote kom. Houdt 2 eiwitten apart om later te gaan gebruiken.
Giet de ananas af en giet 100 ml siroop/sap van het blik in een middelgrote pan. Voeg hier ook de melk aan toe en verwarm op laag vuur. Snijd ondertussen de helft van de ananas in kleine stukjes en houd de andere helft ananas apart om los erbij te serveren.
Klop de eidooiers enkele minuten met een garde tot deze een beetje luchtig en bleker zijn geworden. Schenk een beetje van het warme melk mengsel bij de eidooiers en blijf ondertussen voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.
Schenk steeds een beetje meer van het warme mengsel bij de eidooiers en zodra het goed gemengd is schenk je alles terug in de pan. Verwarm het mengsel op laag vuur om de eidooiers te garen.
Blijf ondertussen rustig roeren, dit kun je het beste met een siliconen spatel doen om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat het mengsel iets dikker begint te worden.
Week 4 gelatineblaadjes in koud water, knijp het overtollige water eruit en los deze op in het melk en eidooier mengsel. Roer er dan een eetlepel rum bij en laat het geheel een beetje afkoelen tot ongeveer lauwwarm.
Als het mengsel nog te warm is, zal de gelatine naar de bodem zakken tijdens het afkoelen. Het is dus belangrijk dat het gelatine mengsel niet te warm is.
Klop de slagroom tot deze ongeveer yoghurt dikte is en voeg deze toe aan het melk-mengsel. Roer er dan ook de fijngesneden ananas doorheen. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en voeg dan geleidelijk 40 gram suiker toe.
Spatel de opgeslagen eiwitten door het mengsel, zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft. Verdeel de bavarois over schaaltjes en zet deze dan een nacht in de koelkast om volledig op te stijven. Je kunt deze bavarois in de schaaltjes serveren, of dip de onderkant in heet water zodat je ze op een bord kunt serveren.
Serveer met de resterende stukjes ananas, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.