Deze gevulde kwarteleitjes met truffel zien er extra feestelijk uit op een prikker. Je kunt ze eventueel ook gehalveerd op een bordje serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-12-2024
Plaats de kwarteleitjes in een kleine pan en vul deze met water. Breng aan de kook en zodra het water kookt, kook je de eitjes 3 minuten. Laat ze dan schrikken onder stromend koud water en pel ze dan.
Om ze makkelijker te kunnen pellen kun je ze ook eerst goed koud laten worden in de koelkast. Hak de peterselie of bieslook fijn.
Snijd de onderkant van de kwarteleitjes en gebruik een klein lepeltje om de eidooiers eruit te halen. Meng deze met mayonaise en truffel tapenade en breng de vulling op smaak met peper en zout.
Voor een makkelijkere versie kun je de eitjes ook door de helft snijden en niet op een prikker serveren. Doe het mengsel in een kleine spuitzak en prik de eitjes op een prikker.
Je kunt deze prikkers in een glas zetten of net zoals in dit recept een stuk fruit (zoals sinaasappel of citroen) omwikkeld met aluminiumfolie prikken. Vul de eitjes met de vulling en garneer met peterselie of bieslook. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.