Deze gevulde kwarteleitjes met truffel zien er extra feestelijk uit op een prikker. Je kunt ze eventueel ook gehalveerd op een bordje serveren.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-kwarteleitjes-met-truffel
Plaats de kwarteleitjes in een kleine pan en vul deze met water. Breng aan de kook en zodra het water kookt, kook je de eitjes 3 minuten. Laat ze dan schrikken onder stromend koud water en pel ze dan.
Om ze makkelijker te kunnen pellen kun je ze ook eerst goed koud laten worden in de koelkast. Hak de peterselie of bieslook fijn.
Snijd de onderkant van de kwarteleitjes en gebruik een klein lepeltje om de eidooiers eruit te halen. Meng deze met mayonaise en truffel tapenade en breng de vulling op smaak met peper en zout.
Voor een makkelijkere versie kun je de eitjes ook door de helft snijden en niet op een prikker serveren. Doe het mengsel in een kleine spuitzak en prik de eitjes op een prikker.
Je kunt deze prikkers in een glas zetten of net zoals in dit recept een stuk fruit (zoals sinaasappel of citroen) omwikkeld met aluminiumfolie prikken. Vul de eitjes met de vulling en garneer met peterselie of bieslook. Geniet ervan!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!