Doperwtensoep met geroosterde paprika is een heerlijke vegetarische soep die perfect is voor de lente door zijn prachtige groene kleur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd deze ook in grove stukken. Was het selderijblad en snijd deze eventueel grof.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de aardappel toe en bak deze nog kort mee. Schenk de bouillon erbij samen met de (diepvries) erwten. Breng aan de kook en voeg dan ook het selderijblad toe.
Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel zacht is geworden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in repen.
Pureer de soep, je kunt dit met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met stukken geroosterde paprika. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.