Doperwtensoep met geroosterde paprika is een heerlijke vegetarische soep die perfect is voor de lente door zijn prachtige groene kleur. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/doperwtensoep-met-geroosterde-paprika
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd deze ook in grove stukken. Was het selderijblad en snijd deze eventueel grof.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de aardappel toe en bak deze nog kort mee. Schenk de bouillon erbij samen met de (diepvries) erwten. Breng aan de kook en voeg dan ook het selderijblad toe.
Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel zacht is geworden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in repen.
Pureer de soep, je kunt dit met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met stukken geroosterde paprika. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.