Doperwtensoep met geroosterde paprika is een heerlijke vegetarische soep die perfect is voor de lente door zijn prachtige groene kleur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/doperwtensoep-met-geroosterde-paprika
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd deze ook in grove stukken. Was het selderijblad en snijd deze eventueel grof.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de aardappel toe en bak deze nog kort mee. Schenk de bouillon erbij samen met de (diepvries) erwten. Breng aan de kook en voeg dan ook het selderijblad toe.
Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel zacht is geworden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in repen.
Pureer de soep, je kunt dit met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met stukken geroosterde paprika.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.