Ohmydish.nl


Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg zien er leuk uit, zijn super lekker en daardoor het perfecte lente hapje. Een perfecte combinatie van romig, krokant en hartig.

Groene asperges in bladerdeeg
40 minuten 4 personen Bijgerechten
Groene asperges in bladerdeeg

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 30 dunne groene asperges
  • 4 plakken rauwe ham (zoals Serrano)
  • handvol fijn geraspte grana padano
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • 1 klein ei
  • klein handjevol maanzaad
Groene asperges in bladerdeeg ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • siliconen kwast

Bereiden


40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-asperges-in-bladerdeeg


Je kunt hier het beste mooie dunne asperges voor gebruiken, deze hoef je niet te schillen. Gebruik je dikkere asperges, dan hebben ze iets langere baktijd nodig en kun je ze het beste wel eerst schillen.

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd ongeveer 10 vrij kleine vierkantjes van het bladerdeeg, je wilt niet dat het deeg te dik gaat worden. Dan zullen de hapjes minder lekker worden. 

Meng crème fraîche met peper en zout en besmeer de vierkantjes met een dun laagje. Verdeel hier een klein beetje fijn geraspte grana padano over.

 Snijd de ham in stukken die ongeveer op de vierkantjes passen en leg deze op het bladerdeeg. Snijd de kontjes van de asperges en leg 3 asperges per vierkantje.

Groene asperges in bladerdeeg
Groene asperges in bladerdeeg

De groene asperges in bladerdeeg afmaken – 25 minuten

Rol de vierkantjes vrij strak op en klop een ei los met een klein beetje water. Besmeer het bladerdeeg met het ei en verdeel er dan een klein beetje fijn geraspte grana padano en maanzaadjes over.

Bak de asperge hapjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de asperges en het bladerdeeg. Serveer direct, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.