Groene asperges in bladerdeeg zien er leuk uit, zijn super lekker en daardoor het perfecte lente hapje. Een perfecte combinatie van romig, krokant en hartig.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt hier het beste mooie dunne asperges voor gebruiken, deze hoef je niet te schillen. Gebruik je dikkere asperges, dan hebben ze iets langere baktijd nodig en kun je ze het beste wel eerst schillen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd ongeveer 10 vrij kleine vierkantjes van het bladerdeeg, je wilt niet dat het deeg te dik gaat worden. Dan zullen de hapjes minder lekker worden.
Meng crème fraîche met peper en zout en besmeer de vierkantjes met een dun laagje. Verdeel hier een klein beetje fijn geraspte grana padano over.
Snijd de ham in stukken die ongeveer op de vierkantjes passen en leg deze op het bladerdeeg. Snijd de kontjes van de asperges en leg 3 asperges per vierkantje.
Rol de vierkantjes vrij strak op en klop een ei los met een klein beetje water. Besmeer het bladerdeeg met het ei en verdeel er dan een klein beetje fijn geraspte grana padano en maanzaadjes over.
Bak de asperge hapjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de asperges en het bladerdeeg. Serveer direct, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.