Paashaas broodjes

(4)

Deze schattige paashaas broodjes zijn leuk om te maken samen met de kinderen tijdens Pasen. Een heerlijk brioche brood, een beetje zacht, luchtig en een tikkeltje zoet.

1 uur 15 minuten 8 personen Paasrecepten
Paashaas broodjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 480 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 125 ml melk
  • 2 zakjes gist (14 gram)
  • 60 gram suiker
  • 60 ml lauwwarm water
  • flinke snuf zout
  • 2 eieren (maat M)
  • 2 eidooiers
  • 4 wortels
  • paar takjes verse peterselie
  • 20 gram pure chocolade
Paashaas broodjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • kleine kom
  • kleine sauspan
  • schone theedoek
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • deegmes
  • siliconen kwast
  • tandenstoker
  • kleine spuitzak

Bereiden


1 uur 15 minuten 8 personen Paasrecepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paashaas-broodjes


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Schenk het lauwwarme water in een kleine kom en voeg de droge gist toe. Laat het ongeveer 5 tot 10 minuten staan, tot het mengsel schuimig begint te worden.

Meng ondertussen bloem, zout en suiker in de kom van je elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand. Verwarm melk en boter in het kleine sauspannetje op middelhoog vuur, tot de boter gesmolten is.

Het mengsel mag niet koken en niet te heet worden. Schenk de warme melk en boter bij de bloem en meng op middelhoge snelheid tot het goed vermengd is. Voeg 2 eieren en de schuimige gist toe.

Blijf mengen tot een deegbal ontstaat en kneed dan nog ongeveer 5 minuten tot het deeg elastisch is. Dek de deegbal af met een vochtige warme theedoek en laat het deeg rijzen voor ongeveer een uur, of tot het verdubbeld is.

Schil ondertussen de wortels en snijd deze in vrij dunne lange reepjes. Als deze te kort zijn zullen ze tijdens het bakken verdwijnen achter de armen van de paashaasjes.

Paashaas broodjes
Paashaas broodjes

De paashaas broodjes afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem, gebruik niet teveel bloem want doordat het deeg ietsjes plakkerig is zal de brioche juist luchtig zijn. Als je teveel bloem toe zal voegen, zal het brood droog worden.

Verdeel het deeg in 8 iets grotere bolletjes voor de lijfjes, 8 kleinere bolletjes voor de hoofdjes, 16 kleine bolletjes voor de pootjes, 8 langere reepjes voor de armen en 16 iets bredere reepjes voor de oortjes.

Begin met het lijfje en druk deze een beetje platter, als deze te bol is zal deze in de oven teveel gaan rijzen en openscheuren. Gebruik een beetje eigeel om de hoofdjes op het lijfje te plakken. Doe hetzelfde voor de oren en pootjes.

Besmeer de gehele paashaasjes met eigeel. Plaats een reep wortel schuin op de lijfjes en plak de armen er schuin overheen. Besmeer de armen vervolgens ook met eigeel.

Bak de paashaas broodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de broodjes. 

Laat de broodjes afkoelen en maak bovenin de wortel een gaatje met een tandenstoker. Prik er een stukje verse peterselie in. Smelt ondertussen een beetje chocolade en plaats dit in een spuitzak.

Teken met de gesmolten chocolade een gezichtje op de paashaasjes, geniet van deze leuke paashaas broodjes!

Paashaas broodjes: veelgestelde vragen

Waarmee kan ik op het brood tekenen?

Je kunt met gesmolten chocolade tekenen op brood, maar je kunt eventueel ook een pen met eetbare inkt gebruiken.

Kan ik de wortel ook weglaten?

Je kunt de wortel en peterselie ook weglaten, dan zijn deze paashaas broodjes alsnog leuk!

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.