Deze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de muffinvorm in met olie. Schil de aardappels en rasp deze fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en voeg dit dan toe aan een kom.
Pel de sjalot, snijd deze fijn en voeg toe aan de geraspte aardappel. Voeg een ei toe samen met een handjevol geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en roer er een flinke eetlepel bloem doorheen.
Verdeel het aardappelmengsel over 8 muffin vormpjes en druk deze met je vingers tot een bakje.
Bak de rösti bakjes ongeveer 10 minuten lang in de oven. Breek een ei in elk rösti bakje en zet deze terug in de oven voor enkele minuten. De exacte tijd is afhankelijk hoe je het eitje het liefste wilt.
Gebruik een lepel om de muffins uit de vorm te halen, dit gaat het makkelijkste als je de vorm eerst goed hebt ingevet. Bestrooi het ei met peper en zout en eventueel bieslook of peterselie en serveer direct. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.