Rösti-ei muffins
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rösti-ei muffins vegetarisch

Deze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie!

25 minuten
8 personen
Rösti-ei muffins ingrediënten

Recept rösti-ei muffins

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de muffinvorm in met olie. Schil de aardappels en rasp deze fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en voeg dit dan toe aan een kom.

Pel de sjalot, snijd deze fijn en voeg toe aan de geraspte aardappel. Voeg een ei toe samen met een handjevol geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en roer er een flinke eetlepel bloem doorheen.

Verdeel het aardappelmengsel over 8 muffin vormpjes en druk deze met je vingers tot een bakje. 

Rösti-ei muffins
Rösti-ei muffins

De rösti-ei muffins afmaken – 15 minuten

Bak de rösti bakjes ongeveer 10 minuten lang in de oven. Breek een ei in elk rösti bakje en zet deze terug in de oven voor enkele minuten. De exacte tijd is afhankelijk hoe je het eitje het liefste wilt.

Gebruik een lepel om de muffins uit de vorm te halen, dit gaat het makkelijkste als je de vorm eerst goed hebt ingevet. Bestrooi het ei met peper en zout en eventueel bieslook of peterselie en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
191.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.4 g
0.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.74 g
2.9 g
Eiwitten
12.07 g
Vezels
2.23 g
Natrium
280.98 mg
Mineralen
Ijzer
1.72 mg
Calcium
109.14 mg
Magnesium
25.3 mg
Kalium
25.3 mg
Fosfor
201.51 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1.41 mg
Jodium
23.88 µg
Selenium
20.73 µg
Vitamines
Vitamine C
7.4 mg
Vitamine D
1.25 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
1.69 µg
Foliumzuur
48.82 µg
Vitamine E
0.78 mg
Vitamine K
1.6 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Rösti-ei muffins"
Hedwig de Kock- Vreugdenhil zegt op 19-04-2019
Deze rösti-ei muffins ga ik maken voor Pasen.......dank je wel voor het recept! Ik wens jullie ook gezellige ? Paasdagen.
Ohmydish zegt op 19-04-2019
Wat leuk, geniet ervan komend weekend! :)
Toni zegt op 07-04-2020
de rosti-ei muffins ga ik zeker maken, ook leuk als straks mijn kleinkinderen weer mogen komen. ze zijn dol op aparte dingen die oma maakt.
Ohmydish zegt op 07-04-2020
Wat leuk Toni, hopelijk mogen ze snel weer komen en kunnen jullie er weer samen van genieten. Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.