Deze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosti-ei-muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de muffinvorm in met olie. Schil de aardappels en rasp deze fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en voeg dit dan toe aan een kom.
Pel de sjalot, snijd deze fijn en voeg toe aan de geraspte aardappel. Voeg een ei toe samen met een handjevol geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en roer er een flinke eetlepel bloem doorheen.
Verdeel het aardappelmengsel over 8 muffin vormpjes en druk deze met je vingers tot een bakje.
Bak de rösti bakjes ongeveer 10 minuten lang in de oven. Breek een ei in elk rösti bakje en zet deze terug in de oven voor enkele minuten. De exacte tijd is afhankelijk hoe je het eitje het liefste wilt.
Gebruik een lepel om de muffins uit de vorm te halen, dit gaat het makkelijkste als je de vorm eerst goed hebt ingevet. Bestrooi het ei met peper en zout en eventueel bieslook of peterselie en serveer direct. Smakelijk!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!