Rösti-ei muffins

(23)

Deze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-05-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
Rösti-ei muffins

Ingrediënten


  • 4 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 handvol kaas (wij gebruikten mimolette)
  • peper en zout naar smaak
  • 9 kleine eieren
  • bieslook of peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • oven
  • muffinvorm (voor 8 muffins)
  • dunschiller
  • rasp
  • middelgrote kom

Rösti-ei muffins Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosti-ei-muffins


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de muffinvorm in met olie. Schil de aardappels en rasp deze fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en voeg dit dan toe aan een kom.

Pel de sjalot, snijd deze fijn en voeg toe aan de geraspte aardappel. Voeg een ei toe samen met een handjevol geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en roer er een flinke eetlepel bloem doorheen.

Verdeel het aardappelmengsel over 8 muffin vormpjes en druk deze met je vingers tot een bakje. 

Rösti-ei muffins
Rösti-ei muffins

De rösti-ei muffins afmaken -- 15 minuten

Bak de rösti bakjes ongeveer 10 minuten lang in de oven. Breek een ei in elk rösti bakje en zet deze terug in de oven voor enkele minuten. De exacte tijd is afhankelijk hoe je het eitje het liefste wilt.

Gebruik een lepel om de muffins uit de vorm te halen, dit gaat het makkelijkste als je de vorm eerst goed hebt ingevet. Bestrooi het ei met peper en zout en eventueel bieslook of peterselie en serveer direct. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-05-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

4 reacties op Rösti-ei muffins

Hedwig de Kock- Vreugdenhil plaatste op 19-04-2019 om 07:13:20

Deze rösti-ei muffins ga ik maken voor Pasen.......dank je wel voor het recept! Ik wens jullie ook gezellige ? Paasdagen.

Ohmydish plaatste op 19-04-2019 om 10:51:18
Wat leuk, geniet ervan komend weekend! :)
Toni plaatste op 07-04-2020 om 09:44:17
de rosti-ei muffins ga ik zeker maken, ook leuk als straks mijn kleinkinderen weer mogen komen. ze zijn dol op aparte dingen die oma maakt.
Ohmydish plaatste op 07-04-2020 om 18:58:37
Wat leuk Toni, hopelijk mogen ze snel weer komen en kunnen jullie er weer samen van genieten. Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.