Ohmydish.nl


Makkelijke advocaat mousse

Deze makkelijke advocaat mousse is een heerlijk toetje dat binnen een kwartier klaar is. Weinig tijd én weinig ingrediënten maar grootse smaken!

15 minuten 4 personen Toetjes
Makkelijke advocaat mousse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml advocaat
  • kleine handvol koekjes
  • 2 lange vingers
  • pure chocolade of eventueel hagelslag
Makkelijke advocaat mousse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: hersluitbare zak & deegroller
  • elektrische mixer of kom en garde
  • 4 kleine glazen
  • lepel of spuitzak
  • optioneel: klein mesje

Bereiden


15 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-advocaat-mousse


Voorbereiding – 5 minuten

Verkruimel een handvol koekjes naar keuze, zoals bijvoorbeeld Maria koekjes. Je kunt dit het beste doen door de koekjes in een hersluitbare zak te doen en dan eroverheen rollen met een deegroller.

Makkelijke advocaat mousse
Makkelijke advocaat mousse

De makkelijke advocaat mousse afmaken – 10 minuten

Klop de slagroom tot deze net niet volledig is opgeklopt en roer er dan de advocaat doorheen. Je kunt eventueel een beetje suiker toevoegen, afhankelijk van je eigen smaak.

Maak laagjes in kleine glazen met de advocaat mousse en koekkruimels. Gebruik een mesje om chocolade schaafsels te maken, je kunt dit eventueel ook met een dunschiller doen. Garneer met een (halve) lange vinger, geniet ervan!

Makkelijke advocaat mousse: veelgestelde vragen

Welke koekjes zijn het beste voor koekkruimels?

Je kunt in principe alle soorten koekjes gebruiken om te verkruimelen. Maria koekjes zijn hier het meest makkelijk voor, maar je kunt ook eens variëren met bijvoorbeeld kokoskoekjes of chocoladekoekjes.

Hoe maak je chocolade schaafsels?

Chocolade schaafsels kun je heel makkelijk zelf maken door met een scherp mesje over een chocoladereep te schrapen. Maak lange en langzame bewegingen voor lange chocolade krullen.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aubergine curry
Volgend recept →
Pierogi

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.