Met een risotto met groene asperges haal je de lente in huis. Romige risotto met kaas, verse asperges en een vleugje citroen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm.
Verwarm de groentebouillon en rasp eventueel de grana padano.
Verwarm een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de risotto toe en bak nog enkele minuten tot de rijst glazig begint te worden. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
Zodra de witte wijn volledig is opgenomen, voeg je beetje bij beetje de groentebouillon toe. Roer af en toe en voeg pas een nieuwe hoeveelheid bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
Voeg de asperge stukjes toe als de risotto al een beetje gaar begint te worden. Als je de asperges meteen zou toevoegen, zouden ze te gaar worden. Groene asperges zijn namelijk het lekkerste als ze beetgaar zijn.
Het kan zijn dat de rijst al gaar is voor je de volledige 750 ml bouillon hebt gebruikt. Het kan ook zijn dat je een beetje extra vocht nodig hebt. Dit is o.a. afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.
Zodra de risotto gaar is, roer je er een handvol kaas en een scheut room doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de rasp van een citroen. Serveer met meer geraspte grana padano, eet smakelijk!
Moet je groene asperges schillen?
Als je gebruik maakt van verse groene asperges hoef je ze niet te schillen. Snijd wel altijd de harde en eventueel uitgedroogde eindjes eraf. Gebruik hiervoor een scherp koksmes of keukenmesje.
Waar kun je groene asperges kopen?
Asperges die uit Nederland komen zijn in het seizoen vanaf februari tot ongeveer eind juni. Je ziet de groene asperges in die periode vaak vers liggen in de supermarkten of de weekmarkt. Je hebt ook groene asperges in pot of blik, deze zijn het hele jaar te koop. Asperges in blik hebben wel veel minder smaak en zijn vrij slap, het beste is om altijd verse asperges te gebruiken.
Waar moet ik op letten bij het kopen van asperges?
Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen, let er vooral op dat de verse asperges niet verkleurd of uitgedroogd zijn. De stengel moet vrij stevig en niet verkleurd zijn. Voel met je duim aan de onderkant van een asperge, bij verse asperges druk je de onderkant vrij gemakkelijk in.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.