Kipcocktail
😍 63Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kipcocktail

Een heerlijke kipcocktail met mandarijn, walnoten en meer is een simpel voorgerecht dat snel klaar is en ideaal tijdens een etentje omdat het vooraf klaar te maken is.

30 minuten
8 personen
Kipcocktail ingrediënten
Recept kipcocktail

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-04-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Verwijder vet en spieren van de kipfilets en kook de kipfilets gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.

Laat de gekookte kipfilets dan afkoelen. Gebruik 2 vorken om de kipfilets in stukjes te verdelen.

Kipcocktail
Kipcocktail

Kipcocktail afmaken – 10 minuten

Pel de mandarijntjes en snijd de partjes in kleine stukjes. Meng de ‘pulled chicken’ met de stukjes mandarijn, 3 eetlepels crème fraîche en 2 theelepels kerrie. Breng op smaak met peper en zout.

Was de sla of waterkers indien nodig en maak deze droog met een sla centrifuge. Verdeel een beetje sla over de glazen, dan een beetje van het kip mengsel, dan weer sla en opnieuw kip mengsel.

Hak de walnoten grof en verdeel deze over de kipcocktails. Serveer deze eventueel met verse bieslook, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik een kipcocktail vooraf maken?

Je kunt het kipmengsel tot wel 2 dagen vooraf maken. Je kunt de glazen al enkele uren voor het serveren vullen, zet ze dan in de koelkast. Haal de glazen dan wel een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat deze niet te koud zullen zijn.

Kan ik de walnoten vervangen of weglaten?

Je kunt de walnoten eventueel vervangen door hazelnoten, maar de walnoten combineren wel het beste met de mandarijn, kip en kerrie.

Je kunt de walnoten eventueel weglaten, maar de ‘crunch’ van de walnoten maakt dit voorafje wel juist lekker.

Wat vind je van dit recept?

63 waarderingen
😍
63
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
129.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.27 g
3.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.38 g
2.31 g
Eiwitten
12.46 g
Vezels
1.39 g
Natrium
196.07 mg
Mineralen
Ijzer
0.81 mg
Calcium
45.89 mg
Magnesium
25.05 mg
Kalium
25.05 mg
Fosfor
159.04 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
16.92 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
11.93 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
1.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kipcocktail"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.