Oeufs en cocotte
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oeufs en cocotte

Met oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt.

30 minuten
2 personen
Oeufs en cocotte ingrediënten

Recept oeufs en cocotte

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verdeel het brood in repen, ofwel soldaatjes, en bak deze mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt dit het makkelijkste in een bakpan doen met een scheutje olijfolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ovenschaaltjes in met boter. Plaats de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul de ovenschaal met heet water, zorg dat de kleine ovenschaaltjes ongeveer tot de helft in het water staan.

Snijd de plakjes ham in kleine stukjes en meng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat.

Oeufs en cocotte
Oeufs en cocotte

De oeufs en cocotte afmaken – 15 minuten

Verdeel het crème fraîche mengsel over de kleine ovenschaaltjes. Maak een klein kuiltje in het midden en breek een groot ei in het midden.

Verdeel een beetje geraspte kaas over het ei en en plaats de grote ovenschaal met de eieren in de oven. Bak de oeufs en cocotte gaar in ongeveer 10 minuten.

Je kunt de eieren iets langer bakken, tijd is afhankelijk hoe je het ei het liefste gebakken wilt hebben. Garneer eventueel met verse bieslook. Dip de broodsoldaatjes in het ei, eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn broodsoldaatjes?

Broodsoldaatjes is een ouderwetse naam voor reepjes krokant brood, een soort croutons. Het is niet meer dan reepjes brood dat krokant is gebakken in olie.

Hoe maak ik vegetarische oeufs en cocotte?

Je kunt de ham bijvoorbeeld vervangen door een beetje zongedroogde tomaten of verse spinazie.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
358.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.53 g
1.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.6 g
12.31 g
Eiwitten
17.5 g
Vezels
1.55 g
Natrium
1164.15 mg
Mineralen
Ijzer
1.79 mg
Calcium
152.15 mg
Magnesium
24.96 mg
Kalium
24.96 mg
Fosfor
304.83 mg
Koper
0.19 mg
Zink
1.98 mg
Jodium
22.03 µg
Selenium
18.46 µg
Vitamines
Vitamine C
3.58 mg
Vitamine D
1.56 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
1.75 µg
Foliumzuur
45.78 µg
Vitamine E
0.82 mg
Vitamine K
5.88 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Oeufs en cocotte"
Simonne Michiels zegt op 06-04-2022
Kan ik de room er uit laten
Ohmydish zegt op 06-04-2022
Hoi Simonne, je zou de crème fraîche weg kunnen laten maar dan heb je enkel een 'gestoomd' eitje. Ook lekker natuurlijk, dat zeker :) Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.