Met oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oeufs-en-cocotte
Verdeel het brood in repen, ofwel soldaatjes, en bak deze mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt dit het makkelijkste in een bakpan doen met een scheutje olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ovenschaaltjes in met boter. Plaats de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul de ovenschaal met heet water, zorg dat de kleine ovenschaaltjes ongeveer tot de helft in het water staan.
Snijd de plakjes ham in kleine stukjes en meng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat.
Verdeel het crème fraîche mengsel over de kleine ovenschaaltjes. Maak een klein kuiltje in het midden en breek een groot ei in het midden.
Verdeel een beetje geraspte kaas over het ei en en plaats de grote ovenschaal met de eieren in de oven. Bak de oeufs en cocotte gaar in ongeveer 10 minuten.
Je kunt de eieren iets langer bakken, tijd is afhankelijk hoe je het ei het liefste gebakken wilt hebben. Garneer eventueel met verse bieslook. Dip de broodsoldaatjes in het ei, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat zijn broodsoldaatjes?
Broodsoldaatjes is een ouderwetse naam voor reepjes krokant brood, een soort croutons. Het is niet meer dan reepjes brood dat krokant is gebakken in olie.
Hoe maak ik vegetarische oeufs en cocotte?
Je kunt de ham bijvoorbeeld vervangen door een beetje zongedroogde tomaten of verse spinazie.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.