Met oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-03-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verdeel het brood in repen, ofwel soldaatjes, en bak deze mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt dit het makkelijkste in een bakpan doen met een scheutje olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ovenschaaltjes in met boter. Plaats de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul de ovenschaal met heet water, zorg dat de kleine ovenschaaltjes ongeveer tot de helft in het water staan.
Snijd de plakjes ham in kleine stukjes en meng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat.
Verdeel het crème fraîche mengsel over de kleine ovenschaaltjes. Maak een klein kuiltje in het midden en breek een groot ei in het midden.
Verdeel een beetje geraspte kaas over het ei en en plaats de grote ovenschaal met de eieren in de oven. Bak de oeufs en cocotte gaar in ongeveer 10 minuten.
Je kunt de eieren iets langer bakken, tijd is afhankelijk hoe je het ei het liefste gebakken wilt hebben. Garneer eventueel met verse bieslook. Dip de broodsoldaatjes in het ei, eet smakelijk!
Wat zijn broodsoldaatjes?
Broodsoldaatjes is een ouderwetse naam voor reepjes krokant brood, een soort croutons. Het is niet meer dan reepjes brood dat krokant is gebakken in olie.
Hoe maak ik vegetarische oeufs en cocotte?
Je kunt de ham bijvoorbeeld vervangen door een beetje zongedroogde tomaten of verse spinazie.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.