Deze aspergesoep met spekjes, ei en peterselie zit boordevol smaak. Heerlijk romig zonder het toevoegen van room.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de witte asperges. Voel met je vingers of je geen stukje vergeten bent, aangezien aspergeschillen draderig zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en leg de asperges in koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren.
Plaats de aspergeschillen en kontjes in een grote pan en vul met koud water. Voeg een klontje boter en zout toe om een smaakvol water te maken en breng aan de kook. Haal na ongeveer een kwartier de aspergeschillen en kontjes uit het water.
Kook ondertussen 4 eieren ongeveer 8 minuten. Was de verse peterselie en hak deze fijn. Snijd de geschilde witte asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en houd de kopjes apart.
Smelt boter in een grote pan en voeg dan in één keer 80 gram bloem toe. Laat de roux enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen.
Schenk er dan beetje bij beetje 1,5e liter van het aspergevocht bij en roer steeds glad met een garde. Breng aan de kook en voeg dan de helft van de stukjes asperge toe, zodra deze zacht zijn geworden pureer je de soep zo glad mogelijk met een blender of staafmixer.
Je kunt er ook voor kiezen alle stukjes al tegelijk mee te koken en de soep niet te pureren. Deze zal dan een klein beetje dunner zijn, maar nog steeds even lekker.
Kook de asperge kopjes en de rest van de asperge stukjes gaar in de gepureerde soep en breng de soep op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de spekjes krokant in een kleine bakpan. Pel de eieren en verdeel deze in kleine stukjes met een vork.
Serveer de aspergesoep met spekjes, ei en fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!
Kan ik aspergesoep maken van dikke witte asperges?
Ja, je kunt aspergesoep maken van dikke asperges. Je kunt ze dan het beste in kleinere stukjes snijden en niet pureren. Dikke asperges zijn namelijk iets draderiger dan dunne asperges.
Kan ik deze soep vegetarisch maken?
Ja, je kunt de spekjes dan bijvoorbeeld vervangen door iets anders dat krokant is, zoals croutons.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.