Deze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-03-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegrol-met-gehakt-en-ei
Kook 3 eieren ongeveer 6 minuten lang in kokend water, laat ze schrikken en pel ze dan.
Breng het gehakt op smaak met gerookte paprikapoeder, gemberpoeder, venkelzaad, kerriepoeder, mosterd, peper, zout en een ei.
Voeg een handvol paneermeel toe, voeg niet teveel toe want dan zal het gehakt te droog worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg een groot vel bladerdeeg op het aanrecht en verdeel het gehakt in 2 delen. Verdeel de helft in een lange rol en druk deze plat in het midden van het bladerdeeg.
Verdeel de gekookte eieren in plakjes met een eiersnijder of mes en leg de helft dakpansgewijs op het gehakt. Verdeel de 2e helft gehakt over het ei en maak af met de resterende plakjes ei.
Vouw het deeg om het gehakt en de eieren om een rol te maken en zorg dat deze goed dicht is. Verplaats de bladerdeegrol naar de bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hier de bladerdeegrol mee. Bak de bladerdeeg rol ongeveer 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is geworden.
Laat deze heel kort afkoelen en verdeel deze dan in plakken, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-03-2024
Goedemorgen, welk bladerdeeg gebruikt u ?
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.