Bladerdeegrol met gehakt en ei
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Deze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch.

45 minuten
6 personen
Bladerdeegrol met gehakt en ei ingrediënten

Recept bladerdeegrol met gehakt en ei

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding –15 minuten

Kook 3 eieren ongeveer 6 minuten lang in kokend water, laat ze schrikken en pel ze dan. 

Breng het gehakt op smaak met gerookte paprikapoeder, gemberpoeder, venkelzaad, kerriepoeder, mosterd, peper, zout en een ei.

Voeg een handvol paneermeel toe, voeg niet teveel toe want dan zal het gehakt te droog worden. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Bladerdeegrol met gehakt en ei
Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei afmaken – 30 minuten

Leg een groot vel bladerdeeg op het aanrecht en verdeel het gehakt in 2 delen. Verdeel de helft in een lange rol en druk deze plat in het midden van het bladerdeeg.

Verdeel de gekookte eieren in plakjes met een eiersnijder of mes en leg de helft dakpansgewijs op het gehakt. Verdeel de 2e helft gehakt over het ei en maak af met de resterende plakjes ei. 

Bladerdeegrol met gehakt en ei rollen
Bladerdeegrol met gehakt en ei rollen

Vouw het deeg om het gehakt en de eieren om een rol te maken en zorg dat deze goed dicht is. Verplaats de bladerdeegrol naar de bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hier de bladerdeegrol mee. Bak de bladerdeeg rol ongeveer 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is geworden.

Laat deze heel kort afkoelen en verdeel deze dan in plakken, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
424.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.72 g
2.51 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.65 g
10.95 g
Eiwitten
22.98 g
Vezels
1.56 g
Natrium
587.23 mg
Mineralen
Ijzer
1.88 mg
Calcium
51.56 mg
Magnesium
25.64 mg
Kalium
25.64 mg
Fosfor
252.17 mg
Koper
0.08 mg
Zink
4.07 mg
Jodium
17.84 µg
Selenium
15.42 µg
Vitamines
Vitamine C
15.19 mg
Vitamine D
1.13 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
1.15 µg
Foliumzuur
32.53 µg
Vitamine E
0.69 mg
Vitamine K
2.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Bladerdeegrol met gehakt en ei"
Phantasy zegt op 28-04-2019
Goedemorgen, welk bladerdeeg gebruikt u ?
Ohmydish zegt op 28-04-2019
Goedemiddag, een rol bladerdeeg maar je kunt ook de vierkantjes uit de vriezer aan elkaar plakken met een beetje water voor een grotere plak. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.