Ohmydish.nl


Bladerdeegrol met gehakt en ei

Deze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch.

Bladerdeegrol met gehakt en ei
45 minuten 6 personen Lunch
Bladerdeegrol met gehakt en ei

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gram gehakt
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2e theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1,5e theelepel mosterd
  • 5 eieren
  • handvol paneermeel
  • peper en zout naar smaak
Bladerdeegrol met gehakt en ei ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • middelgrote kom
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • optioneel: eiersnijder
  • siliconen kwast

Bereiden

45 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegrol-met-gehakt-en-ei


Voorbereiding -- 15 minuten

Kook 3 eieren ongeveer 6 minuten lang in kokend water, laat ze schrikken en pel ze dan. Breng het gehakt op smaak met gerookte paprikapoeder, gemberpoeder, venkelzaad, kerriepoeder, mosterd, peper, zout en een ei.

Voeg een handvol paneermeel toe, voeg niet teveel toe want dan zal het gehakt te droog worden. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Bladerdeegrol met gehakt en ei
Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei afmaken -- 30 minuten

Leg een groot vel bladerdeeg op het aanrecht en verdeel het gehakt in 2 delen. Verdeel de helft in een lange rol en druk deze plat in het midden van het bladerdeeg.

Verdeel de gekookte eieren in plakjes met een eiersnijder of mes en leg de helft dakpansgewijs op het gehakt. Verdeel de 2e helft gehakt over het ei en maak af met de resterende plakjes ei. 

Bladerdeegrol met gehakt en ei rollen
Bladerdeegrol met gehakt en ei rollen

Vouw het deeg om het gehakt en de eieren om een rol te maken en zorg dat deze goed dicht is. Verplaats de bladerdeegrol naar de bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hier de bladerdeegrol mee. Bak de bladerdeeg rol ongeveer 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is geworden.

Laat deze heel kort afkoelen en verdeel deze dan in plakken, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Ananas bavarois

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.