Ohmydish.nl


Chocolade paasnestjes

Deze chocolade paasnestjes zijn ontzettend lekker met veel chocolade. Een perfect gebakje voor bij de koffie of als dessert.

Chocolade paasnestjes
45 minuten 12 personen Toetjes
Chocolade paasnestjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten ganache

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram room

Ingrediënten cakejes

  • 200 gram pure chocolade
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 80 gram bloem
  • paaseitjes naar keuze
Chocolade paasnestjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine sauspannen
  • garde
  • optioneel: elektrische mixer of gebruik een garde
  • siliconen spatel
  • oven
  • 2 spuitzakken zonder mondje
  • siliconen kwast
  • 12 vormpjes voor mini cakejes - of minder en bak ze dan in delen

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 12 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-paasnestjes


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak eerst de ganache, dit kun je heel makkelijk doen door de chocolade samen met roomboter en room te vermengen in een kleine sauspan. Kook dit zachtjes enkele minuten en roer het glad met een garde. Zet opzij en laat de ganache dan volledig afkoelen.

Breek ondertussen 200 gram chocolade in stukken, voeg deze samen met 125 gram roomboter toe aan een kleine sauspan en smelt deze langzaam. Roer de eieren samen met de suiker met een elektrische mixer of een garde, deze hoeven niet luchtig te worden maar enkel goed met elkaar vermengd. Voeg hier dan het chocolade en roomboter mengsel aan toe en hierna geleidelijk 80 gram bloem.

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de vormpjes in met boter.

Chocolade paasnestjes Chocolade paasnestjes

Chocolade paasnestjes afmaken -- 30 minuten

Schep het beslag in een spuitzak, je kunt ze ook met een lepel over de vormpjes verdelen maar dit zal minder makkelijk gaan. Vul de vormpjes ongeveer voor de helft met het beslag.

Bak de cakejes gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd hangt af van de oven en de grootte van de cakejes. Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt, een te lang gebakken cake wordt namelijk droog. Laat de cakejes dan volledig afkoelen. Schep dan ook de ganache in een spuitzak, een spuitmondje is niet noodzakelijk, en spuit een 'nestje' op de cakejes. Verdeel hier een aantal chocolade paaseitjes over en serveer direct. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelf kroketten maken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.