Deze chocolade paasnestjes zijn ontzettend lekker met veel chocolade. Een perfect gebakje voor bij de koffie of als dessert.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-paasnestjes
Breek ondertussen 200 gram chocolade in stukken, voeg deze samen met 125 gram roomboter toe aan een kleine sauspan en smelt deze langzaam. Roer de eieren samen met de suiker met een elektrische mixer of een garde, deze hoeven niet luchtig te worden maar enkel goed met elkaar vermengd. Voeg hier dan het chocolade en roomboter mengsel aan toe en hierna geleidelijk 80 gram bloem.
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de vormpjes in met boter.
Chocolade paasnestjes
Bak de cakejes gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd hangt af van de oven en de grootte van de cakejes. Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt, een te lang gebakken cake wordt namelijk droog. Laat de cakejes dan volledig afkoelen. Schep dan ook de ganache in een spuitzak, een spuitmondje is niet noodzakelijk, en spuit een 'nestje' op de cakejes. Verdeel hier een aantal chocolade paaseitjes over en serveer direct. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.