Een Paas cakerol met mango is heerlijk fris, zoet en extra lekker met chocolade paaseitjes. Met een makkelijke zachte en luchtige cake.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de mango curd, zodat deze kan afkoelen. Gebruik een zoete rijpe mango en maak hier een gladde puree van. Dit kun je bijv. doen met een kleine blender of staafmixer.
Maak een bain-marie door een laag water in een kleine pan te verwarmen. Plaats hier een passende kom bovenop. Meng de mango puree samen met een eetlepel citroensap, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel maizena en 20 gram boter in de kom.
Verwarm dit ondertussen en roer regelmatig zodat het een glad mengsel zal worden. Roer niet te snel, de mango curd mag namelijk niet luchtig worden.
Voeg het ei toe en blijf rustig roeren totdat de mango curd de gewenste dikte heeft gekregen. Dit kan tot 15 minuten duren, blijf in ieder geval rustig roeren met een garde.
Roer er dan nog 30 gram roomboter doorheen, dit zal de mango curd nog dikker maken tijdens het afkoelen. Laat de curd dan volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Klop 4 eieren samen met 100 gram suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren.
Smelt ondertussen 50 gram roomboter en voeg deze ook toe aan de eieren. Voeg dan ook geleidelijk de bloem met een snufje zout toe en zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Verdeel het beslag over het bakpapier met een spatel, zorg dat de cake niet te dun gaat worden. Maak een rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm. Bak de cake gaar in ongeveer 10 minuten.
Leg een schone theedoek klaar met een laagje poedersuiker eroverheen, dit zorgt ervoor dat de cake niet aan de theedoek zal vastplakken. Zodra de cake gaar is, verplaats je deze meteen naar de theedoek met poedersuiker en verwijder het bakpapier.
Rol de cake met de theedoek meteen voorzichtig op, omdat deze nog warm is gaat dit heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat de theedoek niet tussen de cake komt. Dek de cakerol af met de theedoek tot de mango curd stijf geworden is.
Laat deze niet te lang in de theedoek, dan zal de cake zacht worden en aan de theedoek gaan plakken.
Rol de cake weer uit en besmeer deze met ongeveer ¾e van de mango curd. Hak een handvol chocolade eitjes grof en verdeel deze over de curd.
Rol de cake dan weer strak op en besmeer de bovenkant met een laagje mango curd. Door dit laagje zullen de paaseitjes blijven plakken.
Maak de cakerol af met chocolade paaseitjes, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.