Serveer deze zoetzure kip met naanbrood met rijst en een lekkere frisse salade. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-10-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-kip-met-naanbrood
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Voeg teriyaki saus toe in een diep bord en voeg daar de kipfiletblokjes aan toe. Meng samen en dek af met huishoudfolie.
Plaats 10 tot 15 minuten lang in de koelkast. Was en maak de sperziebonen in de tussentijd schoon. Breng water aan de kook in een grote pan en kook daar de sperziebonen in gaar.
Giet de sperziebonen na 10 minuten af. Voeg 3 eetlepels zonnebloemolie en citroensap toe aan een kom en breng op smaak met zout en peper.
Meng door elkaar om een simpele dressing te maken voor de salade. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Giet de rijst dan af en laat tenminste 5 minuten lang afkoelen. Maak de zoetzure saus voor de kip in de tussentijd.
Haal de kipblokjes uit de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak daar de kipblokjes in gaar. Voeg de sperziebonen toe en het hele flesje rendang.
Zet het vuur lager en laat rustig garen. Bak de 2 naanbroden in de voorverwarmde oven en bak in iets minder dan 10 minuten af. Voeg de taugé toe aan de pan.
Serveer de zoetzure kip met naanbrood met de salade + dressing. Breng op smaak met een beetje gemalen zwarte peper. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-10-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.