Ohmydish.nl


Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Deze kleurrijke zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet is heerlijk als zomerse maaltijd. Serveer eventueel met brood.

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 grote zoete aardappels
  • olijfolie
  • 2 chioggia bieten
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2e chorizo
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • 2 limoenen
  • scheut gember siroop
  • 1 theelepel sambal naar keuze (wij gebruikten deze sambal)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • ongeveer 60 ml zonnebloemolie
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 2 kleine kroppen little gem of andere sla naar keuze
  • peper en zout naar smaak
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • grote ovenschaal
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • snijmachine of mandoline
  • optioneel: slacentrifuge
  • kleine kom
  • garde
  • grote kom

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelsalade-met-chorizo-en-chioggia-biet


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes en voeg deze toe aan een grote ovenschaal. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie, peper en zout. Bak de zoete aardappel ongeveer 10 minuten in de oven.

Pel ondertussen de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in redelijk dunne plakjes. Voeg na 1o minuten de chorizo, knoflook en rode ui toe aan de ovenschaal met zoete aardappel. Bak het geheel nogmaals 10 minuten in de oven. Zodra de zoete aardappel gaar is laat je het geheel afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur.

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet afmaken -- 30 minuten

Schil de bieten en snijd deze in dunne plakjes, het makkelijkste kun je dit doen met snijmachine of mandoline. Als je deze niet hebt kun je ze het beste in dunne plakjes verdelen met een dunschiller, dit zal dan wel een stuk langer duren. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en was eventueel de sla.

Pers het sap uit 2 limoenen en meng dit samen met gember siroop, sambal en korianderzaad. Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe terwijl je roert met een garde, op deze manier zal de olie en het limoensap mooi met elkaar vermengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Meng de plakjes biet met de cherry tomaatjes, sla, limoen dressing, een handvol geraspte kaas en de inhoud van de ovenschaal. Serveer deze maaltijdsalade eventueel met brood, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.