Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

(7)

Deze kleurrijke zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet is heerlijk als zomerse maaltijd. Serveer eventueel met brood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Ingrediënten


  • 2 grote zoete aardappels
  • olijfolie
  • 2 chioggia bieten
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2e chorizo
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • 2 limoenen
  • scheut gember siroop
  • 1 theelepel sambal naar keuze
  • 1 theelepel korianderzaad
  • ongeveer 60 ml zonnebloemolie
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 2 kleine kroppen little gem of andere sla naar keuze
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • grote ovenschaal
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • snijmachine of mandoline
  • optioneel: slacentrifuge
  • kleine kom
  • garde
  • grote kom

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelsalade-met-chorizo-en-chioggia-biet


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes en voeg deze toe aan een grote ovenschaal. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie, peper en zout. 

Bak de zoete aardappel ongeveer 10 minuten in de oven. Pel ondertussen de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in redelijk dunne plakjes. Voeg na 10 minuten de chorizo, knoflook en rode ui toe aan de ovenschaal met zoete aardappel.

Bak het geheel nogmaals 10 minuten in de oven. Zodra de zoete aardappel gaar is laat je het geheel afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur. 

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet afmaken – 30 minuten

Schil de bieten en snijd deze in dunne plakjes, het makkelijkste kun je dit doen met snijmachine of mandoline.

Als je deze niet hebt kun je ze het beste in dunne plakjes verdelen met een dunschiller, dit zal dan wel een stuk langer duren.

Snijd de cherry tomaatjes door de helft en was eventueel de sla.

Pers het sap uit 2 limoenen en meng dit samen met gember siroop, sambal en korianderzaad.

Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe terwijl je roert met een garde, op deze manier zal de olie en het limoensap mooi met elkaar vermengen.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Meng de plakjes biet met de cherry tomaatjes, sla, limoen dressing, een handvol geraspte kaas en de inhoud van de ovenschaal.

Serveer deze maaltijdsalade eventueel met brood, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.