Deze kleurrijke zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet is heerlijk als zomerse maaltijd. Serveer eventueel met brood.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelsalade-met-chorizo-en-chioggia-biet
Pel ondertussen de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in redelijk dunne plakjes. Voeg na 1o minuten de chorizo, knoflook en rode ui toe aan de ovenschaal met zoete aardappel. Bak het geheel nogmaals 10 minuten in de oven. Zodra de zoete aardappel gaar is laat je het geheel afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur.
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet
Pers het sap uit 2 limoenen en meng dit samen met gember siroop, sambal en korianderzaad. Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe terwijl je roert met een garde, op deze manier zal de olie en het limoensap mooi met elkaar vermengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng de plakjes biet met de cherry tomaatjes, sla, limoen dressing, een handvol geraspte kaas en de inhoud van de ovenschaal. Serveer deze maaltijdsalade eventueel met brood, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.