Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

(7)

Chips is niet alleen maar een snack, je kunt het ook gebruiken om gefrituurde kipstukjes met een korst van chips te maken. Lekker!

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • Zak chips naar keuze, wij hebben naturel ribbel chips gebruikt
  • 3 eieren
  • Bloem
  • Peper
  • Zout
  • 2 liter zonnebloemolie
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • 4 diepe borden
  • Keukenpapier
  • Grote braadpan of gebruik een frietpan
  • Vork
  • Vleestang
  • Schuimspaan

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-kipstukjes-met-een-korst-van-chips


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de kipfilets schoon, snijd het overtollige vet en bloed eraf. Snijd de kipfilets dan in niet al te kleine blokjes. Tik de 3 eitjes open in 1 van de diepe borden en kluts door elkaar met behulp van een vork. Voeg ruim voldoende bloem toe in 1 van de andere diepe borden, voeg wat peper en zout toe. Verkruimel een flinke hoeveelheid chips in je handen en voeg dat toe aan het derde bord. Je kunt de chips ook in een zakje doen, en het dan verkruimelen.

Verwarm in de tussentijd tenminste 2 liter zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) in de grote braadpan, of gebruik een frietpan.

Haal de kipfiletblokjes eerst door de bloem heen, daarna door het ei en als laatste door de verkruimelde chips en leg op het 4e bord. Leg de gepaneerde kipfiletblokjes niet op elkaar, het plakt namelijk nogal. Herhaal totdat alle kipfiletblokjes een chipskorst hebben. 

Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

De gefrituurde kipstukjes met een korst van chips afmaken -- 10 minuten

Voeg de kipfiletblokjes toe aan de braadpan zodra de olie (of het vet) heet is met behulp van een vleestang. Een vork werkt ook prima. Zorg ervoor dat de kipstukjes niet aan elkaar gaan plakken in de pan. Bekleed een kom of bord met een aantal vellen keukenpapier. Bak de kip goudbruin en haal deze daarna uit de pan met behulp van een schuimspaan in de kom met keukenpapier.

Herhaal totdat alle kip gefrituurd is, serveer met bijvoorbeeld rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

7 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.