Ohmydish.nl


Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

Chips is niet alleen maar een snack, je kunt het ook gebruiken om gefrituurde kipstukjes met een korst van chips te maken. Lekker!

Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • Zak chips naar keuze, wij hebben naturel ribbel chips gebruikt
  • 3 eieren
  • Bloem
  • Peper
  • Zout
  • 2 liter zonnebloemolie
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • 4 diepe borden
  • Keukenpapier
  • Grote braadpan of gebruik een frietpan
  • Vork
  • Vleestang
  • Schuimspaan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-kipstukjes-met-een-korst-van-chips


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de kipfilets schoon, snijd het overtollige vet en bloed eraf. Snijd de kipfilets dan in niet al te kleine blokjes. Tik de 3 eitjes open in 1 van de diepe borden en kluts door elkaar met behulp van een vork. Voeg ruim voldoende bloem toe in 1 van de andere diepe borden, voeg wat peper en zout toe. Verkruimel een flinke hoeveelheid chips in je handen en voeg dat toe aan het derde bord. Je kunt de chips ook in een zakje doen, en het dan verkruimelen.

Verwarm in de tussentijd tenminste 2 liter zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) in de grote braadpan, of gebruik een frietpan.

Haal de kipfiletblokjes eerst door de bloem heen, daarna door het ei en als laatste door de verkruimelde chips en leg op het 4e bord. Leg de gepaneerde kipfiletblokjes niet op elkaar, het plakt namelijk nogal. Herhaal totdat alle kipfiletblokjes een chipskorst hebben. 

Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

De gefrituurde kipstukjes met een korst van chips afmaken -- 10 minuten

Voeg de kipfiletblokjes toe aan de braadpan zodra de olie (of het vet) heet is met behulp van een vleestang. Een vork werkt ook prima. Zorg ervoor dat de kipstukjes niet aan elkaar gaan plakken in de pan. Bekleed een kom of bord met een aantal vellen keukenpapier. Bak de kip goudbruin en haal deze daarna uit de pan met behulp van een schuimspaan in de kom met keukenpapier.

Herhaal totdat alle kip gefrituurd is, serveer met bijvoorbeeld rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Taco schelpen met gehakt

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.