Deze simpele karnemelk pannenkoeken zijn ontzettend luchtig en een ideaal ontbijt. Extra lekker met siroop, een beetje boter en/of vers fruit. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-pannenkoeken
Meng de eieren samen met karnemelk en 2 eetlepels gesmolten roomboter.
Voeg de bloem, vanille suiker, bakpoeder, baksoda en een snuf zout toe. Meng met een garde tot een glad beslag.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur. Voeg een klein klontje boter toe en schep een lepel van het beslag in de pan.
Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin. Herhaal voor het resterende beslag. Houd de pannenkoeken eventueel warm tussen twee borden. Serveer bijvoorbeeld met een klontje boter, ahornsiroop en/of vers fruit. Eet smakelijk!
Kan ik de baksoda weglaten voor de karnemelk pannenkoeken?
Je kunt de baksoda eventueel weglaten, de pannenkoeken zullen dan iets minder luchtig zijn.
Kan ik ook vanille extract gebruiken?
Je kunt in plaats van vanille suiker eventueel ook vanille extract gebuiken, voeg dan nog wel een beetje suiker toe aan het beslag.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!