Deze simpele karnemelk pannenkoeken zijn ontzettend luchtig en een ideaal ontbijt. Extra lekker met siroop, een beetje boter en/of vers fruit.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-pannenkoeken
Meng de eieren samen met karnemelk en 2 eetlepels gesmolten roomboter.
Voeg de bloem, vanille suiker, bakpoeder, baksoda en een snuf zout toe. Meng met een garde tot een glad beslag.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur. Voeg een klein klontje boter toe en schep een lepel van het beslag in de pan.
Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin. Herhaal voor het resterende beslag. Houd de pannenkoeken eventueel warm tussen twee borden. Serveer bijvoorbeeld met een klontje boter, ahornsiroop en/of vers fruit. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-03-2023
Kan ik de baksoda weglaten voor de karnemelk pannenkoeken?
Je kunt de baksoda eventueel weglaten, de pannenkoeken zullen dan iets minder luchtig zijn.
Kan ik ook vanille extract gebruiken?
Je kunt in plaats van vanille suiker eventueel ook vanille extract gebuiken, voeg dan nog wel een beetje suiker toe aan het beslag.
Hoi! Dd pannekoeken zien er heerlijk uit. Echter zeg je dat je bakpoeder nodig hebt maar op de foto ligt een zakje gist (levure). Heb je dus gist nodig of bakpoeder?
Groeten,
Hoi Maaike! Bedankt voor je bericht. Ik snap je verwarring in de Franse benamingen, om het duidelijker te maken: Levure chimique = bakpoeder, levure de boulangerie = gist. Je hebt bakpoeder nodig, zoals in de ingrediënten en de foto te zien is. Veel liefs, Véronique
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.