Karnemelk pannenkoeken

(14)

Deze simpele karnemelk pannenkoeken zijn ontzettend luchtig en een ideaal ontbijt. Extra lekker met siroop, een beetje boter en/of vers fruit.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-03-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Karnemelk pannenkoeken

Ingrediënten


  • 2 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter
  • 150 gram bloem
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • snuf zout
  • boter om mee te bakken

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • middelgrote bakpan
  • spatel

Karnemelk pannenkoeken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-pannenkoeken


Voorbereiding – 10 minuten

Meng de eieren samen met karnemelk en 2 eetlepels gesmolten roomboter.

Voeg de bloem, vanille suiker, bakpoeder, baksoda en een snuf zout toe. Meng met een garde tot een glad beslag.

Karnemelk pannenkoeken
Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken bakken – 10 minuten

Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur. Voeg een klein klontje boter toe en schep een lepel van het beslag in de pan.

Zelf karnemelk pannenkoeken maken
Zelf karnemelk pannenkoeken maken

Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin. Herhaal voor het resterende beslag. Houd de pannenkoeken eventueel warm tussen twee borden. Serveer bijvoorbeeld met een klontje boter, ahornsiroop en/of vers fruit. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-03-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Karnemelk pannenkoeken: Veel gestelde vragen

Kan ik de baksoda weglaten voor de karnemelk pannenkoeken?

Je kunt de baksoda eventueel weglaten, de pannenkoeken zullen dan iets minder luchtig zijn.

Kan ik ook vanille extract gebruiken?

Je kunt in plaats van vanille suiker eventueel ook vanille extract gebuiken, voeg dan nog wel een beetje suiker toe aan het beslag.

2 reacties op Karnemelk pannenkoeken

Maaike plaatste op 27-04-2023 om 07:43:13

Hoi! Dd pannekoeken zien er heerlijk uit. Echter zeg je dat je bakpoeder nodig hebt maar op de foto ligt een zakje gist (levure). Heb je dus gist nodig of bakpoeder?

Groeten,

Ohmydish plaatste op 27-04-2023 om 09:15:04

Hoi Maaike! Bedankt voor je bericht. Ik snap je verwarring in de Franse benamingen, om het duidelijker te maken: Levure chimique = bakpoeder, levure de boulangerie = gist. Je hebt bakpoeder nodig, zoals in de ingrediënten en de foto te zien is. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.