Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Rode bieten risotto met buikspek

Deze rode bieten risotto met buikspek is een explosie van smaken, en wat dacht je van die prachtige kleur. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.

Rode bieten risotto met buikspek
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rode bieten risotto met buikspek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • handvol verse basilicum
  • olijfolie
  • 300 gram risotto rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 - 4 voorgekookte rode bieten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 ui
  • waterkers ter garnering
  • 1 knoflookteen
  • ongeveer 100 gram buikspek
  • 125 ml droge witte wijn
  • beetje citroensap
  • klein handje (platte) peterselie
  • peper en zout naar smaak
Rode bieten risotto met buikspek
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote, diepe (bak)pan
  • kleine bakpan
  • blender

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-risotto-spekjes


Voor de foodblogswap van deze maand hebben we gekozen voor "bietenrisotto met geitenkaas en hazelnoten" van ongewoonlekker.com. Tijdens de foodblogswap kook je een recept van een andere foodblog, maar dan met een twist. Wij gebruikten haar recept als inspiratie en improviseerde ons eigen recept. Jody bedankt voor de inspiratie om deze heerlijke rode bietenrisotto te maken!

Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Giet het vocht uit de rode bieten verpakking. Houd 1 rode biet apart voor de garnering en snijd de rest van de bieten grof in stukken. Pureer de rode bieten samen met een beetje citroensap in de blender tot een gladde massa is ontstaan. Snijd het buikspek in blokjes en zet apart.

Gebruik de blender nogmaals om een kruidenolie te maken. Pureer hiervoor basilicum en peterselie met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bouillon en zet apart.

Bereiden rode bieten risotto met spekjes -- 30 minuten

Verhit olijfolie in de grote pan. Als de olie warm is voeg je de ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 2-3 minuten. Voeg de risotto toe en bak deze een aantal minuten, tot deze glazig is. Schenk de droge witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de risotto. Voeg steeds beetje bij beetje de hete bouillon bij de risotto, voeg pas de volgende schep toe als de vorige volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto bijna gaar is.

Verhit ondertussen de kleine pan, zonder toevoeging van olie en boter. Bak de buikspek blokjes tot ze krokant zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren. Schep het gebakken spek, rode bieten puree en de gemalen komijn door de risotto als deze bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met enkel peper, het spek en bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg. Garneer met waterkers en kruidenolie. Smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!