Deze rode bieten risotto met buikspek is een explosie van smaken, en wat dacht je van die prachtige kleur. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-risotto-spekjes
Voor de foodblogswap van deze maand hebben we gekozen voor "bietenrisotto met geitenkaas en hazelnoten" van ongewoonlekker.com. Tijdens de foodblogswap kook je een recept van een andere foodblog, maar dan met een twist. Wij gebruikten haar recept als inspiratie en improviseerde ons eigen recept. Jody bedankt voor de inspiratie om deze heerlijke rode bietenrisotto te maken!
Gebruik de blender nogmaals om een kruidenolie te maken. Pureer hiervoor basilicum en peterselie met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bouillon en zet apart.
Verhit ondertussen de kleine pan, zonder toevoeging van olie en boter. Bak de buikspek blokjes tot ze krokant zijn, dit zal ongeveer 5 minuten duren. Schep het gebakken spek, rode bieten puree en de gemalen komijn door de risotto als deze bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met enkel peper, het spek en bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg. Garneer met waterkers en kruidenolie. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.