Mexicaanse salade met kip
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse salade met kip

Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.

25 minuten
6 personen

Tip: maak je eigen Mexicaanse kipkruiden!

Mexicaanse salade met kip ingrediënten

Recept mexicaanse salade met kip

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-09-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Marineer de kip met kruiden naar keuze of maak je eigen Mexicaanse (kip) kruiden

Als de sla niet voorgewassen is, was deze en droog deze met behulp van een slacentrifuge. Sla deze stap over als de sla al voorgewassen is. 

Gebruik een vergiet om de rode kidneybonen en maïs af te gieten. Verwijder de kroontjes en was de cherrytomaatjes. Was de komkommer en snijd doormidden en in partjes, haal eventueel de zaadlijsten eruit. 

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange reepjes, gebruik ongeveer een halve paprika per kleur (rood, geel, groen). Snijd de romaine sla en ijsbergsla fijner.

Snijd de avocado over de lengte door met behulp van een koksmes. Verwijder de harde pit door er met de scherpe kant van een koksmes in te slaan en een kwartslag te draaien. Verwijder de schil en snijd de avocado in partjes. 

Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. Meng met de garde in een kommetje de crème fraîche en het limoensap samen. Zet eventueel in de koelkast. 

Mexicaanse salade met kip
Mexicaanse salade met kip

Mexicaanse salade met kip afmaken – 10 minuten

Bak de gemarineerde kipfilets in een bakpan met een scheut olijf- of zonnebloemolie tot deze gaar zijn. 

Gebruik een grote kom of groot bord en plaats de sla in het midden. Verdeel nu de tomaten, paprika, avocado, komkommer, maïs, rode kidneybonen en tortillachips op een speelse en leuke manier. 

Snijd de kip in redelijk dunne plakken en plaats deze bovenop de salade. Serveer met de crème fraîche en limoen dressing. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
469.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.31 g
3.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.54 g
11.74 g
Eiwitten
28.57 g
Vezels
6.02 g
Natrium
448.44 mg
Mineralen
Ijzer
4.23 mg
Calcium
149.17 mg
Magnesium
82.14 mg
Kalium
82.14 mg
Fosfor
402.38 mg
Koper
0.45 mg
Zink
1.59 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.25 µg
Vitamines
Vitamine C
72.9 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
82.82 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.86 mg
Vitamine B12
0.29 µg
Foliumzuur
53.86 µg
Vitamine E
1.45 mg
Vitamine K
14.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse salade met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.