Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-salade-met-kip
Als de sla niet voorgewassen is, was deze en droog deze met behulp van een slacentrifuge. Sla deze stap over als de sla al voorgewassen is. Gebruik een vergiet om de rode kidneybonen en maïs af te gieten. Verwijder de kroontjes en was de cherrytomaatjes. Was de komkommer en snijd doormidden en in partjes, haal eventueel de zaadlijsten eruit. Was de paprika's en snijd in lange reepjes, gebruik ongeveer een halve paprika per kleur (rood, geel, groen).
Snijd de avocado over de lengte door met behulp van een koksmes. Verwijder de harde pit door er met de scherpe kant van een koksmes in te slaan en een kwartslag te draaien. Verwijder de schil en snijd de avocado in partjes. Snijd de romaine sla en ijsbergsla in fijne stukjes. Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. Meng met de garde in een kommetje de crème fraîche en het limoensap samen. Zet eventueel in de koelkast.
Mexicaanse salade met kip
Gebruik een grote kom of groot bord en plaats in het midden de sla. Verdeel nu de tomaten, paprika, avocado, komkommer, maïs, rode kidneybonen en tortillachips op een speelse en leuke manier. Snijd de kip in redelijk dunne plakken en plaats deze bovenop de salade. Serveer met de crème fraîche en limoen dressing. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.