Ohmydish.nl


Mexicaanse salade met kip

Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.

25 minuten 6 personen Salades
Mexicaanse salade met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e zak tortilla chips (ongeveer 150 gram)
  • Krop ijsbergsla
  • klein kropje romaine sla
  • 75 gram veldsla
  • 1 kleine komkommer
  • handvol cherrytomaten
  • 3 kipfilets
  • 3 eetlepels kipkruiden naar keuze of maak je eigen Mexicaanse kipkruiden!
  • 1 limoen
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 blikje rode kidneybonen
  • 1 blikje krokante zoete maïs
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2e rode paprika
  • 1/2e gele paprika
  • 1/2e groene paprika
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak
Mexicaanse salade met kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kommetje
  • Garde
  • Citruspers
  • Vergiet
  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Slacentrifuge (optioneel)

Bereiden


25 minuten 6 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-salade-met-kip


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Marineer de kip met kruiden naar keuze of maak je eigen Mexicaanse (kip) kruiden

Als de sla niet voorgewassen is, was deze en droog deze met behulp van een slacentrifuge. Sla deze stap over als de sla al voorgewassen is. 

Gebruik een vergiet om de rode kidneybonen en maïs af te gieten. Verwijder de kroontjes en was de cherrytomaatjes. Was de komkommer en snijd doormidden en in partjes, haal eventueel de zaadlijsten eruit. 

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange reepjes, gebruik ongeveer een halve paprika per kleur (rood, geel, groen). Snijd de romaine sla en ijsbergsla fijner.

Snijd de avocado over de lengte door met behulp van een koksmes. Verwijder de harde pit door er met de scherpe kant van een koksmes in te slaan en een kwartslag te draaien. Verwijder de schil en snijd de avocado in partjes. 

Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. Meng met de garde in een kommetje de crème fraîche en het limoensap samen. Zet eventueel in de koelkast. 

Mexicaanse salade met kip
Mexicaanse salade met kip

Mexicaanse salade met kip afmaken -- 10 minuten

Bak de gemarineerde kipfilets in een bakpan met een scheut olijf- of zonnebloemolie tot deze gaar zijn. 

Gebruik een grote kom of groot bord en plaats de sla in het midden. Verdeel nu de tomaten, paprika, avocado, komkommer, maïs, rode kidneybonen en tortillachips op een speelse en leuke manier. 

Snijd de kip in redelijk dunne plakken en plaats deze bovenop de salade. Serveer met de crème fraîche en limoen dressing. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gele bieten carpaccio

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!