Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.
Tip: maak je eigen Mexicaanse kipkruiden!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-09-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Marineer de kip met kruiden naar keuze of maak je eigen Mexicaanse (kip) kruiden.
Als de sla niet voorgewassen is, was deze en droog deze met behulp van een slacentrifuge. Sla deze stap over als de sla al voorgewassen is.
Gebruik een vergiet om de rode kidneybonen en maïs af te gieten. Verwijder de kroontjes en was de cherrytomaatjes. Was de komkommer en snijd doormidden en in partjes, haal eventueel de zaadlijsten eruit.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange reepjes, gebruik ongeveer een halve paprika per kleur (rood, geel, groen). Snijd de romaine sla en ijsbergsla fijner.
Snijd de avocado over de lengte door met behulp van een koksmes. Verwijder de harde pit door er met de scherpe kant van een koksmes in te slaan en een kwartslag te draaien. Verwijder de schil en snijd de avocado in partjes.
Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. Meng met de garde in een kommetje de crème fraîche en het limoensap samen. Zet eventueel in de koelkast.
Bak de gemarineerde kipfilets in een bakpan met een scheut olijf- of zonnebloemolie tot deze gaar zijn.
Gebruik een grote kom of groot bord en plaats de sla in het midden. Verdeel nu de tomaten, paprika, avocado, komkommer, maïs, rode kidneybonen en tortillachips op een speelse en leuke manier.
Snijd de kip in redelijk dunne plakken en plaats deze bovenop de salade. Serveer met de crème fraîche en limoen dressing. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.