Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Mexicaanse salade met kip

Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.

Mexicaanse salade met kip
25 minuten 6 personen Salades
Mexicaanse salade met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e zak tortilla chips (ongeveer 150 gram)
  • Krop ijsbergsla
  • klein kropje romaine sla
  • 75 gram veldsla
  • 1 kleine komkommer
  • handvol cherrytomaten
  • 3 kipfilets
  • 1 limoen
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 blikje rode kidneybonen
  • 1 blikje krokante zoete maïs
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2e rode paprika
  • 1/2e gele paprika
  • 1/2e groene paprika
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak
Mexicaanse salade met kip
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kommetje
  • Garde
  • Citruspers
  • Vergiet
  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Slacentrifuge (optioneel)

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 6 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-salade-met-kip


Voorbereiding -- 15 minuten

Marineer de kip met kruiden naar keuze of maak je eigen Mexicaanse (kip) kruiden via ons recept.

Als de sla niet voorgewassen is, was deze en droog deze met behulp van een slacentrifuge. Sla deze stap over als de sla al voorgewassen is. Gebruik een vergiet om de rode kidneybonen en maïs af te gieten. Verwijder de kroontjes en was de cherrytomaatjes. Was de komkommer en snijd doormidden en in partjes, haal eventueel de zaadlijsten eruit. Was de paprika's en snijd in lange reepjes, gebruik ongeveer een halve paprika per kleur (rood, geel, groen).

Snijd de avocado over de lengte door met behulp van een koksmes. Verwijder de harde pit door er met de scherpe kant van een koksmes in te slaan en een kwartslag te draaien. Verwijder de schil en snijd de avocado in partjes. Snijd de romaine sla en ijsbergsla in fijne stukjes. Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers. Meng met de garde in een kommetje de crème fraîche en het limoensap samen. Zet eventueel in de koelkast.

Mexicaanse salade met kip Mexicaanse salade met kip

Mexicaanse salade met kip afmaken -- 10 minuten

Bak de gemarineerde kipfilets in de koekenpan met een scheut olijf- of zonnebloemolie tot deze gaar zijn.

Gebruik een grote kom of groot bord en plaats in het midden de sla. Verdeel nu de tomaten, paprika, avocado, komkommer, maïs, rode kidneybonen en tortillachips op een speelse en leuke manier. Snijd de kip in redelijk dunne plakken en plaats deze bovenop de salade. Serveer met de crème fraîche en limoen dressing. Eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Gele bieten carpaccio

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!