Dit simpel recept voor zelfgebakken pindakaaskoekjes maakt 25 heerlijk geurende pindakaaskoekjes. Klaar in maar 25 minuten tijd!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-09-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gebruik maakt van boter direct uit de koelkast, snijd deze dan eerst in kleinere blokjes voordat je deze aan de kom van de keukenmachine toevoegt.
Meng pindakaas, boter en zonnebloemolie op lage snelheid, totdat je een glad mengsel overhoudt. Dit duurt maar een paar minuten.
Voeg dan geleidelijk de suiker en bruine suiker toe en blijf mengen totdat er een glad, licht en luchtig mengsel overblijft. Voeg dan het ei en de vanille-extract toe, en meng dit goed door elkaar.
Combineer bloem, zout en baksoda. Voeg dit toe aan het gladde pinda-boter mengsel. Dek het koekjesdeeg af en plaats deze tenminste 1 uur lang in de koelkast.
Het deeg zal steviger worden zodat je er makkelijk koekjes mee kunt vormen. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius
Haal het pindakaaskoekjesdeeg uit de koelkast zodra deze stevig geworden is. Vorm met je handen kleine balletjes. Plaats de balletjes op de bakplaat met bakpapier erop en druk de balletjes met een vork plat.
Dip de vork in water om te voorkomen dat het deeg aan de vork blijft plakken. Maak een kruislings patroon met de vork.
Bak de koekjes in de oven 10 minuten lang, of totdat de pindakaaskoekjes lichtbruin geworden zijn aan de zijkanten. Haal de pindakaaskoekjes dan uit de oven, en laat een aantal minuten afkoelen op een afkoelrek.
De koekjes zullen tijdens het afkoelen stevig worden. Bewaar de pindakaaskoekjes in een luchtdicht bakje maximaal 5 dagen lang. Geniet van deze lekkere koekjes!
Waarom zijn mijn pindakaaskoekjes droog en kruimelig?
Mochten de koekjes droog en kruimelig zijn dan is er teveel bloem toegevoegd. Een andere reden kan zijn is dat de boter vervangen is met margarine of een ander product met weinig vet.
Waarom moet je een patroon maken op de pindakaaskoekjes?
Aangezien het deeg vrij stevig en niet heel compact is druk je deze met een vork aan. De koekjes zullen dan evenredig bakken in de oven. Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit!
Hoe lang kan ik de pindakaaskoekjes bewaren?
Bewaar de koekjes in een luchtdichte bak (met deksel) tot ongeveer een kleine week na bakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.