Dit simpel recept voor zelfgebakken pindakaaskoekjes maakt 25 heerlijk geurende pindakaaskoekjes. Klaar in maar 25 minuten tijd!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pindakaaskoekjes
Voeg dan geleidelijk de suiker en bruine suiker toe en blijf mengen totdat er een glad, licht en luchtig mengsel overblijft. Voeg dan het ei en de vanille-extract toe, en meng dit goed door elkaar.
Combineer bloem, zout en baksoda. Voeg dit toe aan het gladde pinda-boter mengsel. Dek het koekjesdeeg af en plaats deze tenminste 1 uur lang in de koelkast. Het deeg zal steviger worden zodat je er makkelijk koekjes mee kunt vormen.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Bak de koekjes in de oven 10 minuten lang, of totdat de pindakaaskoekjes lichtbruin geworden zijn aan de zijkanten.
Haal de pindakaaskoekjes dan uit de oven, en laat een aantal minuten afkoelen op een afkoelrek. De koekjes zullen tijdens het afkoelen stevig worden. Bewaar de pindakaaskoekjes in een luchtdicht bakje maximaal 5 dagen lang. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.