Ohmydish.nl


Pindakaaskoekjes

Dit simpel recept voor zelfgebakken pindakaaskoekjes maakt 25 heerlijk geurende pindakaaskoekjes. Klaar in maar 25 minuten tijd!

25 minuten 10 personen Hapjes en snacks
Pindakaaskoekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 60 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 60 gram bruine suiker
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 120 gram pindakaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram bloem
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
Pindakaaskoekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine of handmixer
  • Spatel
  • Oven
  • Vork
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Afkoelrek

Bereiden


25 minuten 10 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pindakaaskoekjes


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Als je gebruik maakt van boter direct uit de koelkast, snijd deze dan eerst in kleinere blokjes voordat je deze aan de kom van de keukenmachine toevoegt. Meng pindakaas, boter en zonnebloemolie op lage snelheid, totdat je een glad mengsel overhoudt. Dit duurt maar een paar minuten.

Voeg dan geleidelijk de suiker en bruine suiker toe en blijf mengen totdat er een glad, licht en luchtig mengsel overblijft. Voeg dan het ei en de vanille-extract toe, en meng dit goed door elkaar.

Combineer bloem, zout en baksoda. Voeg dit toe aan het gladde pinda-boter mengsel. Dek het koekjesdeeg af en plaats deze tenminste 1 uur lang in de koelkast. Het deeg zal steviger worden zodat je er makkelijk koekjes mee kunt vormen.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

De pindakaaskoekjes bakken -- 15 minuten

Haal het pindakaaskoekjesdeeg uit de koelkast zodra deze stevig geworden is. Vorm met je handen kleine balletjes. Plaats de balletjes op de bakplaat met bakpapier erop en druk de balletjes met een vork plat. Dip de vork in water om te voorkomen dat het deeg aan de vork blijft plakken. Maak een kruislings patroon met de vork.

Bak de koekjes in de oven 10 minuten lang, of totdat de pindakaaskoekjes lichtbruin geworden zijn aan de zijkanten.

Haal de pindakaaskoekjes dan uit de oven, en laat een aantal minuten afkoelen op een afkoelrek. De koekjes zullen tijdens het afkoelen stevig worden. Bewaar de pindakaaskoekjes in een luchtdicht bakje maximaal 5 dagen lang. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.