Deze ovenschotel met witte bonen en worst is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten, aardappelen en kruiden. Extra vullend door het combineren van bonen en aardappelen.
Deze ovenschotel met witte bonen en worst is een heerlijke traybake met aardappelen, bonen, kruiden en een paprika-tomatensaus.
Met weinig ingrediënten maak je een traybake met veel smaak, extra vullend door het combineren van aardappelen en bonen.
Je kunt eventueel ook gedroogde witte bonen gebruiken, deze dien je dan eerst een nacht te wellen en vervolgens gaar te koken in ruim kokend water.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-03-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes, zorg dat ze niet te groot zijn aangezien ze anders niet tegelijk klaar zullen zijn.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Meng deze samen met de aardappelen in een grote ovenschaal.
Besprenkel de aardappelen, ui en knoflook met olijfolie, peper en zout.
Plaats de aardappel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze grof.
Verdeel de rode paprika over de aardappelen, leg een takje rozemarijn in het midden en zet nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
Los ondertussen 1 runderbouillonblokje op in 100 ml water.
Spoel de witte bonen af en meng deze samen met de runderbouillon, 1 blik tomaten en peper en zout naar smaak.
Roer het witte bonen mengsel door de aardappelen en paprika en leg de chipolata worst boven. Besprenkel nogmaals met een beetje olijfolie en bak nogmaals 20 minuten lang in de oven.
De ovenschotel met witte bonen en worst is klaar zodra de worst mooi goudbruin is en de aardappelen gaar zijn. Eet smakelijk!
Kan ik ook kleine chipolata worstjes gebruiken?
Je kunt behalve een grote chipolata worst eventueel ook kleine chipolata worstjes gebruiken, plaats deze pas later in de ovenschaal aangezien deze sneller gaar zijn.
Kan ik geroosterde paprika gebruiken?
Je kunt de puntpaprika's eventueel vervangen door geroosterde paprika uit pot, deze kun je dan klein snijden en tegelijk met de tomaten uit blik toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.