Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/raita-indiase-yoghurtdip
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en rasp de komkommer fijn. Plaats deze in een fijne zeef en bestrooi met zout.
Laat de geraspte komkommer ongeveer 10 minuten staan. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn.
Knijp het vocht uit de komkommer en meng de uitgekneden komkommer samen met de Griekse yoghurt, 1 theelepel komijn, snuf chilipoeder en zwarte peper naar smaak.
Breng de yoghurtdip extra op smaak met zout en serveer met verse munt, geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Wanneer eet je raita?
Raita wordt meestal gegeten als bijgerecht omdat het een verkoelende saus is bij de specerijen en pittige gerechten uit de Indiase keuken.
Wat is raita?
Raita is een verfrissende en verkoelende yoghurt saus, ofwel yoghurt dip, waar kruiden aan worden toegevoegd. Behalve lekker bij een curry is het ook een heerlijke yoghurt dip voor bij platbrood zoals paratha of naan.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.