Raita - Indiase yoghurtdip

(20)

Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen Calorieën 25 calorieën p.p.
Raita - Indiase yoghurtdip

Ingrediënten


  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • snuf chilipoeder
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 takje verse munt

Kookgerei nodig


  • rasp
  • fijne zeef
  • middelgrote kom
  • snijplank & klein mesje
  • lepel

Raita - Indiase yoghurtdip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen Calorieën 25 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/raita-indiase-yoghurtdip


Raita maken – 20 minuten

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en rasp de komkommer fijn. Plaats deze in een fijne zeef en bestrooi met zout.

Laat de geraspte komkommer ongeveer 10 minuten staan. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. 

Raita - Indiase yoghurtdip
Raita - Indiase yoghurtdip

Knijp het vocht uit de komkommer en meng de uitgekneden komkommer samen met de Griekse yoghurt, 1 theelepel komijn, snuf chilipoeder en zwarte peper naar smaak.

Breng de yoghurtdip extra op smaak met zout en serveer met verse munt, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Raita - Indiase yoghurtdip: Veel gestelde vragen

Wanneer eet je raita?

Raita wordt meestal gegeten als bijgerecht omdat het een verkoelende saus is bij de specerijen en pittige gerechten uit de Indiase keuken.

Wat is raita?

Raita is een verfrissende en verkoelende yoghurt saus, ofwel yoghurt dip, waar kruiden aan worden toegevoegd. Behalve lekker bij een curry is het ook een heerlijke yoghurt dip voor bij platbrood zoals paratha of naan.

0 reacties op Raita - Indiase yoghurtdip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.