Een heerlijke apple crumble met nootjes is warm of lauwwarm het allerlekkerste. Serveer dit appel kruimel toetje met een bolletje vanille ijs.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Zorg ervoor dat de appelstukjes niet te grof zijn, anders zullen ze niet snel genoeg gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Verdeel de appels over de ingevette taartvorm.
Hak de amandelen grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en amandelen met de bloem, rietsuiker, amandelmeel, een snufje zout en halve theelepel kaneel in een grote kom.
Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over het fruit en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan!
Kan ik de apple crumble zonder noten maken?
Ja, je kunt de amandelen weglaten en het amandelmeel vervangen door gewone bloem. Gebruik dan 220 gram bloem i.p.v. 120 gram bloem + 100 gram amandelmeel.
Kan ik ook ander soort ijs serveren bij apple crumble?
Behalve vanille ijs is kaneel ijs ook erg lekker bij een appel crumble.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.