Tuinbonen met spekjes
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tuinbonen met spekjes

Tuinbonen horen bij de lente, een heerlijk boontje waar niet iedereen van houdt. Voor de liefhebber is dit heerlijke bijgerecht een aanrader, tuinbonen met spekjes staan binnen no-time op tafel!

30 minuten
4 personen
Tuinbonen met spekjes ingrediënten

Recept tuinbonen met spekjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Haal de verse tuinbonen uit hun peul, je zult dan ongeveer 530 gram tuinbonen overhouden. 

Vul een middelgrote pan met 200 ml melk en vul aan met water en breng aan de kook. Kook de tuinbonen ongeveer 5 minuten tot deze beetgaar zijn.

Pel ondertussen de sjalotjes en snijd deze fijn. Giet de tuinbonen af en zet opzij. Je kunt er nu voor kiezen om de tuinbonen eventueel dubbel te doppen, ofwel het velletje van de tuinboon te verwijderen.

Tuinbonen met spekjes
Tuinbonen met spekjes

De tuinbonen met spekjes afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes heerlijk krokant in een grote bakpan samen met de takjes tijm. Voeg de sjalotjes toe en na een minuut ook de tuinbonen.

Bak het geheel nog enkele minuten en roer er een klontje boter doorheen. Verwijder de takjes tijm en breng de tuinbonen op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de spekjes al zout zijn. Eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel tuinbonen houd ik over na het doppen?

Als je verse tuinbonen gebruikt houdt je ongeveer 270 gram tuinbonen over na het doppen. De tuinbonen uit hun peul halen heet doppen, verwijder je daarna het velletje om enkel het groene boontje over te houden dan spreekt men van dubbeldoppen.

Waarom kook je tuinbonen in melk en water?

Door melk toe te voegen aan het kookvocht zullen de tuinbonen malser worden. Om precies te zijn wordt het velletje van de tuinboon malser.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
490.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.35 g
2.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.23 g
13.93 g
Eiwitten
26.89 g
Vezels
6.9 g
Natrium
1528.91 mg
Mineralen
Ijzer
2.64 mg
Calcium
116.89 mg
Magnesium
48.96 mg
Kalium
48.96 mg
Fosfor
334.18 mg
Koper
0.22 mg
Zink
1.82 mg
Jodium
0 µg
Selenium
11.25 µg
Vitamines
Vitamine C
45.5 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
41.02 mg
Vitamine B1
0.37 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
1.33 µg
Foliumzuur
208.25 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
0.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tuinbonen met spekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.