Tuinbonen horen bij de lente, een heerlijk boontje waar niet iedereen van houdt. Voor de liefhebber is dit heerlijke bijgerecht een aanrader, tuinbonen met spekjes staan binnen no-time op tafel!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de verse tuinbonen uit hun peul, je zult dan ongeveer 530 gram tuinbonen overhouden.
Vul een middelgrote pan met 200 ml melk en vul aan met water en breng aan de kook. Kook de tuinbonen ongeveer 5 minuten tot deze beetgaar zijn.
Pel ondertussen de sjalotjes en snijd deze fijn. Giet de tuinbonen af en zet opzij. Je kunt er nu voor kiezen om de tuinbonen eventueel dubbel te doppen, ofwel het velletje van de tuinboon te verwijderen.
Bak de spekjes heerlijk krokant in een grote bakpan samen met de takjes tijm. Voeg de sjalotjes toe en na een minuut ook de tuinbonen.
Bak het geheel nog enkele minuten en roer er een klontje boter doorheen. Verwijder de takjes tijm en breng de tuinbonen op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de spekjes al zout zijn. Eet smakelijk!
Hoeveel tuinbonen houd ik over na het doppen?
Als je verse tuinbonen gebruikt houdt je ongeveer 270 gram tuinbonen over na het doppen. De tuinbonen uit hun peul halen heet doppen, verwijder je daarna het velletje om enkel het groene boontje over te houden dan spreekt men van dubbeldoppen.
Waarom kook je tuinbonen in melk en water?
Door melk toe te voegen aan het kookvocht zullen de tuinbonen malser worden. Om precies te zijn wordt het velletje van de tuinboon malser.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.