Dit klassieke Franse toetje is makkelijk te maken. Een chocolade flan is een beetje vergelijkbaar met crème brûlée, maar dan zonder de krokante suikerlaag.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-flan
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet de kleine schaaltjes in een grote ovenschaal. Verwarm de melk in een middelgrote pan.
Breek de chocolade reep in stukjes en roer deze bij de warme melk, laat deze enkele minuten zachtjes koken en roer tot een glad mengsel.
Meng de eieren met 2 zakjes vanille suiker, een snuf zout en 75 gram suiker. Roer dan geleidelijk de warme chocolade-melk bij de eieren en verdeel het mengsel over de 8 schaaltjes.
Vul de ovenschaal met een laag water om bain-marie te creëren. Bak de chocolade flan gaar in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat de chocolade flans volledig afkoelen, geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!