Ohmydish.nl


Chocolade flan

Dit klassieke Franse toetje is makkelijk te maken. Een chocolade flan is een beetje vergelijkbaar met crème brûlée, maar dan zonder de krokante suikerlaag.

Chocolade flan
40 minuten 8 personen Toetjes
Chocolade flan

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 ml melk
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 75 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • snuf zout
Chocolade flan ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 ovenbestendige kleine bakjes
  • oven
  • grote ovenschaal
  • grote kom
  • middelgrote pan
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-flan


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet de kleine schaaltjes in een grote ovenschaal.

Verwarm de melk in een middelgrote pan. Breek de chocolade reep in stukjes en roer deze bij de warme melk, laat deze enkele minuten zachtjes koken en roer tot een glad mengsel.

Chocolade flan Chocolade flan

Chocolade flan afmaken -- 35 minuten

Meng de eieren met 2 zakjes vanille suiker, een snuf zout en 75 gram suiker. Roer dan geleidelijk de warme chocolade-melk bij de eieren en verdeel het mengsel over de 8 schaaltjes. Vul de ovenschaal met een laag water om bain-marie te creëren.

Bak de chocolade flan gaar in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de flans volledig afkoelen, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.