Dit klassieke Franse toetje is makkelijk te maken. Een chocolade flan is een beetje vergelijkbaar met crème brûlée, maar dan zonder de krokante suikerlaag.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet de kleine schaaltjes in een grote ovenschaal. Verwarm de melk in een middelgrote pan.
Breek de chocolade reep in stukjes en roer deze bij de warme melk, laat deze enkele minuten zachtjes koken en roer tot een glad mengsel.
Meng de eieren met 2 zakjes vanille suiker, een snuf zout en 75 gram suiker. Roer dan geleidelijk de warme chocolade-melk bij de eieren en verdeel het mengsel over de 8 schaaltjes.
Vul de ovenschaal met een laag water om bain-marie te creëren. Bak de chocolade flan gaar in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat de chocolade flans volledig afkoelen, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.