Deze mango lassi is ijskoud het allerlekkerste tijdens een warme dag. Zoete mango met frisse yoghurt en de warme smaak van kardemom is de perfecte combinatie!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mango-lassi
Gebruik een vijzel om de kardemom uit de peulen te halen en fijn te malen.
Schil de mango en snijd tot aan de pit.
Pureer de halve rijpe mango samen met 4 eetlepels suiker, de helft van de gemalen kardemom, 250 gram yoghurt en 60 ml ijskoud water.
Pureer tot een glad mengsel en serveer direct met de rest van de gemalen kardemom. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-08-2023
Waar komt lassi vandaan?
Lassi is een frisse yoghurtdrank uit India, waar deze op hete zomerdagen op iedere straathoek wordt verkocht. Van origine met een toef lobbige slagroom erop.
De modernere versies met mango en rozen komen oorspronkelijk niet uit India.
Wanneer drink je lassi?
Lassi wordt vaak tussen twee gangen in geserveerd om de spijsvertering te stimuleren.
Kan ik de lassi ook vegan maken?
Je kunt heel makkelijk vegan lassi maken door de Griekse yoghurt te vervangen door kokosyoghurt.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.