Pannenkoeken

(17)

Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 130 calorieën p.p.
Pannenkoeken

Ingrediënten


  • 325 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 175 gram bloem
  • boter om mee te bakken
  • optioneel: theelepel custard poeder of vanille extract

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • garde
  • grote bakpan
  • soeplepel
  • spatel

Pannenkoeken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 130 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pannenkoeken


Voorbereiding – 5 minuten

Meng het ei samen met de melk tot een glad mengsel. Voeg eventueel custard poeder toe voor een heerlijke smaak. Roer er dan geleidelijk de bloem bij tot een glad beslag.

Voor mooie dunne pannenkoeken kan het beslag beter niet te dik worden. Wil je dikkere pannenkoeken, dan kun je wat meer bloem toevoegen. 

Pannenkoeken
Pannenkoeken

Pannenkoeken bakken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Voeg niet teveel boter toe, want dan worden de pannenkoeken te vet en boter kan snel verbranden.

Voeg een soeplepel beslag toe in het midden van de pan en laat deze meteen uitlopen over de gehele pan. Wacht tot de pannenkoek lichtjes bruin is geworden en draai deze dan om. Herhaal voor het resterende beslag. Deze basis pannenkoeken kunnen belegd worden met bijvoorbeeld stroop of poedersuiker.

Tip: bekijk ook eens het recept om zelf poffertjes te maken, super leuk en zó klaar!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-01-2024


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Pannenkoeken: Veel gestelde vragen

Hoe voorkom ik klontjes?

Je kunt het beste de bloem zeven, voeg niet alle bloem in 1 keer toe. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de melk, niet andersom. Roer het beslag goed door met een garde tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

In wat voor soort pan kan ik het beste pannenkoeken bakken?

Een grote bakpan met een dikke bodem is het beste. Deze blijft namelijk langer warm dan een pan met een dunnere bodem. Kies ook voor een pan met een goede anti-aanbaklaag.

Wat is het verschil tussen zelf beslag maken of kant en klare pannenkoekenmix?

Pannenkoekenbeslag dat je zelf maakt is veel goedkoper. Daarbij kun je zelf bepalen wat de samenstelling van de mix zal zijn.

0 reacties op Pannenkoeken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.