Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Meng het ei samen met de melk tot een glad mengsel. Voeg eventueel custard poeder toe voor een heerlijke smaak. Roer er dan geleidelijk de bloem bij tot een glad beslag.
Voor mooie dunne pannenkoeken kan het beslag beter niet te dik worden. Wil je dikkere pannenkoeken, dan kun je wat meer bloem toevoegen.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Voeg niet teveel boter toe, want dan worden de pannenkoeken te vet en boter kan snel verbranden.
Voeg een soeplepel beslag toe in het midden van de pan en laat deze meteen uitlopen over de gehele pan. Wacht tot de pannenkoek lichtjes bruin is geworden en draai deze dan om. Herhaal voor het resterende beslag. Deze basis pannenkoeken kunnen belegd worden met bijvoorbeeld stroop of poedersuiker.
Tip: bekijk ook eens het recept om zelf poffertjes te maken, super leuk en zó klaar!
Hoe voorkom ik klontjes?
Je kunt het beste de bloem zeven, voeg niet alle bloem in 1 keer toe. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de melk, niet andersom. Roer het beslag goed door met een garde tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
In wat voor soort pan kan ik het beste pannenkoeken bakken?
Een grote bakpan met een dikke bodem is het beste. Deze blijft namelijk langer warm dan een pan met een dunnere bodem. Kies ook voor een pan met een goede anti-aanbaklaag.
Wat is het verschil tussen zelf beslag maken of kant en klare pannenkoekenmix?
Pannenkoekenbeslag dat je zelf maakt is veel goedkoper. Daarbij kun je zelf bepalen wat de samenstelling van de mix zal zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.