Pannenkoeken
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pannenkoeken vegetarisch

Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.

20 minuten
4 personen
Pannenkoeken ingrediënten

Recept pannenkoeken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 10-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Meng het ei samen met de melk tot een glad mengsel. Voeg eventueel custard poeder toe voor een heerlijke smaak. Roer er dan geleidelijk de bloem bij tot een glad beslag.

Voor mooie dunne pannenkoeken kan het beslag beter niet te dik worden. Wil je dikkere pannenkoeken, dan kun je wat meer bloem toevoegen. 

Pannenkoeken
Pannenkoeken

Pannenkoeken bakken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Voeg niet teveel boter toe, want dan worden de pannenkoeken te vet en boter kan snel verbranden.

Voeg een soeplepel beslag toe in het midden van de pan en laat deze meteen uitlopen over de gehele pan. Wacht tot de pannenkoek lichtjes bruin is geworden en draai deze dan om. Herhaal voor het resterende beslag. Deze basis pannenkoeken kunnen belegd worden met bijvoorbeeld stroop of poedersuiker.

Tip: bekijk ook eens het recept om zelf poffertjes te maken, super leuk en zó klaar!

Tips!

Hoe voorkom ik klontjes?

Je kunt het beste de bloem zeven, voeg niet alle bloem in 1 keer toe. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de melk, niet andersom. Roer het beslag goed door met een garde tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

In wat voor soort pan kan ik het beste pannenkoeken bakken?

Een grote bakpan met een dikke bodem is het beste. Deze blijft namelijk langer warm dan een pan met een dunnere bodem. Kies ook voor een pan met een goede anti-aanbaklaag.

Wat is het verschil tussen zelf beslag maken of kant en klare pannenkoekenmix?

Pannenkoekenbeslag dat je zelf maakt is veel goedkoper. Daarbij kun je zelf bepalen wat de samenstelling van de mix zal zijn.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
282.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.87 g
4.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.1 g
4.3 g
Eiwitten
11.77 g
Vezels
1.23 g
Natrium
76.29 mg
Mineralen
Ijzer
0.99 mg
Calcium
122.02 mg
Magnesium
20.03 mg
Kalium
20.03 mg
Fosfor
179.36 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.28 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
1.63 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
1.02 µg
Foliumzuur
36.56 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pannenkoeken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.