Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pannenkoeken
Meng het ei samen met de melk tot een glad mengsel. Voeg eventueel custard poeder toe voor een heerlijke smaak. Roer er dan geleidelijk de bloem bij tot een glad beslag.
Voor mooie dunne pannenkoeken kan het deeg beter niet te dik worden. Wil je dikkere pannenkoeken, dan kun je wat meer bloem toevoegen.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Voeg niet teveel boter toe, want dan worden de pannenkoeken te vet en boter kan snel verbranden.
Voeg een soeplepel beslag toe in het midden van de pan en laat deze meteen uitlopen over de gehele pan. Wacht tot de pannenkoek lichtjes bruin is geworden en draai deze dan om. Herhaal voor het resterende beslag. Deze basis pannenkoeken kunnen belegd worden met bijvoorbeeld stroop of poedersuiker.
Tip: bekijk ook eens het recept om zelf poffertjes te maken, super leuk en zó klaar!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.