Ohmydish.nl


Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
6 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 konijnenbouten
  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram gerookte spekjes
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • flinke klont boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • kleine handvol verse peterselie
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • slowcooker / crockpot
  • houten lepel
  • braadpan of grote bakpan

Bereiden

6 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/konijn-met-witte-wijn-en-champignons-uit-de-slowcooker


Je kunt hiervoor konijnenbouten of een konijn in stukken gebruiken.

Voorbereiding – 15 minuten

Haal het konijn alvast uit de koelkast. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in kwarten. 

Dep de stukken konijn droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout en een dun laagje bloem. Was eventueel de peterselie, hak deze fijn en zet opzij.

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 30 minuten

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de stukken konijn aan beide kanten mooi bruin. Bak niet teveel tegelijk en verplaats deze vervolgens naar de slowcooker.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak hierin de champignons mooi bruin. Je kunt het beste niet teveel champignons tegelijk bakken, dus bak deze in delen en verplaats de champignons ook naar de slowcooker. 

Bak dan de spekjes, ui en knoflook ook nog enkele minuten. Verplaats deze naar de slowcooker en schenk de witte wijn in de pan om zo alle smaken en aanbaksels uit de pan naar de slowcooker te verplaatsen.

Voeg een laurierblad toe en stel de slowcooker in op de laagste stand. Laat de konijnenbouten mals worden in ongeveer 6 uur, tot ze van het bot vallen. 

Leg de malse konijnenbouten voorzichtig op een bord en roer 3 eetlepels crème fraîche door de saus samen met een kleine handvol verse peterselie. 

Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de konijnenbouten. Lekker met bijvoorbeeld aardappelen uit de oven en wortel frietjes. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Gegratineerde champignons
Volgend recept →
Pommes noisette

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.