Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

(40)

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2023

Kooktijd 6 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 6 konijnenbouten
  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram gerookte spekjes
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • flinke klont boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • kleine handvol verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • slowcooker / crockpot
  • houten lepel
  • braadpan of grote bakpan

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 6 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/konijn-met-witte-wijn-en-champignons-uit-de-slowcooker


Je kunt hiervoor konijnenbouten of een konijn in stukken gebruiken.

Voorbereiding – 15 minuten

Haal het konijn alvast uit de koelkast. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in kwarten. 

Dep de stukken konijn droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout en een dun laagje bloem. Was eventueel de peterselie, hak deze fijn en zet opzij.

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 30 minuten

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de stukken konijn aan beide kanten mooi bruin. Bak niet teveel tegelijk en verplaats deze vervolgens naar de slowcooker.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak hierin de champignons mooi bruin. Je kunt het beste niet teveel champignons tegelijk bakken, dus bak deze in delen en verplaats de champignons ook naar de slowcooker. 

Bak dan de spekjes, ui en knoflook ook nog enkele minuten. Verplaats deze naar de slowcooker en schenk de witte wijn in de pan om zo alle smaken en aanbaksels uit de pan naar de slowcooker te verplaatsen.

Voeg een laurierblad toe en stel de slowcooker in op de laagste stand. Laat de konijnenbouten mals worden in ongeveer 6 uur, tot ze van het bot vallen. 

Leg de malse konijnenbouten voorzichtig op een bord en roer 3 eetlepels crème fraîche door de saus samen met een kleine handvol verse peterselie. 

Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de konijnenbouten. Lekker met bijvoorbeeld aardappelen uit de oven en wortel frietjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2023


Waardeer dit recept!
40 stemmen

0 reacties op Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.