Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
😍 42Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!

6 uur 45 minuten
6 personen

Je kunt voor het maken van konijn uit de slowcooker zowel konijnenbouten als een konijn in stukken gebruiken. De konijn wordt ontzettend mals en valt zo van het bot af, door het langzaam garen wordt het vlees en de saus nog smaakvoller.

Heerlijk met een romige saus die vol van smaak zit door de spekjes, witte wijn, knoflook, champignons en crème fraîche. De crème fraîche kun je eventueel vervangen door kookroom of zure room.

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker ingrediënten

Recept konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 26-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
6 uur 30 minuten
Totale tijd
6 uur 45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Haal het konijn alvast uit de koelkast. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in kwarten. 

Dep de stukken konijn droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout en een dun laagje bloem. Was eventueel de peterselie, hak deze fijn en zet opzij.

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker
Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 30 minuten

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de stukken konijn aan beide kanten mooi bruin. Bak niet teveel tegelijk en verplaats deze vervolgens naar de slowcooker.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak hierin de champignons mooi bruin. Je kunt het beste niet teveel champignons tegelijk bakken, dus bak deze in delen en verplaats de champignons ook naar de slowcooker. 

Bak dan de spekjes, ui en knoflook ook nog enkele minuten. Verplaats deze naar de slowcooker en schenk de witte wijn in de pan om zo alle smaken en aanbaksels uit de pan naar de slowcooker te verplaatsen.

Voeg een laurierblad toe en stel de slowcooker in op de laagste stand. Laat de konijnenbouten mals worden in ongeveer 6 uur, tot ze van het bot vallen. 

Leg de malse konijnenbouten voorzichtig op een bord en roer 3 eetlepels crème fraîche door de saus samen met een kleine handvol verse peterselie. 

Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de konijnenbouten. Lekker met bijvoorbeeld aardappelen uit de oven en wortel frietjes. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang moet konijn in de slowcooker?

De exacte tijd is afhankelijk van de slowcooker, maar doorgaans zijn de stukken konijn na ongeveer 6 uur op de laagste stand mals en vallen ze van het bot af.

Wat is lekker bij konijn uit de slowcooker?

Er zijn veel soorten bijgerechten die lekker zijn bij konijn uit slowcooker, zoals gekarameliseerde wortels en aardappels uit de oven. Maar je kunt ook veel andere warme groenten erbij serveren, zoals bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen of bloemkool. Ook gekookte aardappelen of aardappelpuree passen erg goed bij de romige saus.

Wat vind je van dit recept?

43 waarderingen
😍
42
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
570.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.36 g
1.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.16 g
9.93 g
Eiwitten
51.65 g
Vezels
3.78 g
Natrium
710.37 mg
Mineralen
Ijzer
8.17 mg
Calcium
62.68 mg
Magnesium
64.69 mg
Kalium
64.69 mg
Fosfor
541.19 mg
Koper
0.83 mg
Zink
5.02 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
42.52 µg
Vitamines
Vitamine C
13.4 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
8.4 mg
Vitamine B1
0.78 mg
Vitamine B2
1.28 mg
Vitamine B6
1.05 mg
Vitamine B12
8.25 µg
Foliumzuur
51.84 µg
Vitamine E
1.23 mg
Vitamine K
2.28 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.