Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met crème fraîche en limoen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappels en dep deze droog met keukenpapier. Wrijf de aardappels rondom in met olijfolie en plaats deze op de ovenplaat.
Bak de aardappelen gaar in ongeveer 45 minuten, de exacte baktijd is afhankelijke van de grootte van de aardappels. Je kunt met een vork controleren of ze volledig gaar zijn.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn. Snijd de limoen in partjes en hak een klein bosje koriander fijn en zet opzij.
Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de paprika enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee. Voeg dan de maïs en een klein handje geraspte kaas toe en meng tot een geheel.
Roer er de gehakte koriander door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de gepofte aardappels in het midden bij helemaal door en verdeel er de vulling over.
Verdeel nog een laagje geraspte kaas erover en bak nogmaals 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi gesmolten is.
Verdeel er een lepel crème fraîche over en maak het af met een beetje grove chili, koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!
Welke aardappels gebruik je het beste voor dit recept?
De beste soort aardappels die je voor dit recept kunt gebruiken is een vastkokende aardappel. Deze hebben het bijkomende voordeel dat de aardappels tijdens het garen niet uit elkaar zullen vallen.
Wat serveer je bij een Mexicaanse gepofte aardappel?
Serveer bijvoorbeeld langzaam gegaard vlees, zoals pulled pork of pulled chicken samen met een fris Mexicaans biertje.
Kan ik de Mexicaanse gepofte aardappels ook zonder oven bereiden?
Heb je wel een (gas) barbecue? Dan kun je de Mexicaanse gepofte aardappels ook bereiden op de barbecue. Een air fryer zal ook werken, zo lang je deze op de hoogst mogelijke stand instelt.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.