Mexicaanse gepofte aardappel

(16)

Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met crème fraîche en limoen.

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mexicaanse gepofte aardappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 grote aardappelen
  • olijfolie
  • 1/2e rode paprika
  • 1/2e gele paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 knoflooktenen
  • crème fraîche om erbij te serveren
  • theelepel (grove) chilipoeder
  • 1 limoen om erbij te serveren
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol geraspte kaas
  • verse koriander of platte peterselie
Mexicaanse gepofte aardappel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat
  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan

Bereiding


Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-gepofte-aardappel


Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappels en dep deze droog met keukenpapier. Wrijf de aardappels rondom in met olijfolie en plaats deze op de ovenplaat.

Bak de aardappelen gaar in ongeveer 45 minuten, de exacte baktijd is afhankelijke van de grootte van de aardappels. Je kunt met een vork controleren of ze volledig gaar zijn.

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn. Snijd de limoen in partjes en hak een klein bosje koriander fijn en zet opzij. 

Mexicaanse gepofte aardappel
Mexicaanse gepofte aardappel

Mexicaanse gepofte aardappel afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de paprika enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee. Voeg dan de maïs en een klein handje geraspte kaas toe en meng tot een geheel.

Roer er de gehakte koriander door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de gepofte aardappels in het midden bij helemaal door en verdeel er de vulling over.

Verdeel nog een laagje geraspte kaas erover en bak nogmaals 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi gesmolten is.

Verdeel er een lepel crème fraîche over en maak het af met een beetje grove chili, koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

16 stemmen

Mexicaanse gepofte aardappel: Veel gestelde vragen

Welke aardappels gebruik je het beste voor dit recept?

De beste soort aardappels die je voor dit recept kunt gebruiken is een vastkokende aardappel. Deze hebben het bijkomende voordeel dat de aardappels tijdens het garen niet uit elkaar zullen vallen.

Wat serveer je bij een Mexicaanse gepofte aardappel?

Serveer bijvoorbeeld langzaam gegaard vlees, zoals pulled pork of pulled chicken samen met een fris Mexicaans biertje.

Kan ik de Mexicaanse gepofte aardappels ook zonder oven bereiden?

Heb je wel een (gas) barbecue? Dan kun je de Mexicaanse gepofte aardappels ook bereiden op de barbecue. Een air fryer zal ook werken, zo lang je deze op de hoogst mogelijke stand instelt.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.