Mexicaanse gepofte aardappel
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse gepofte aardappel vegetarisch

Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met crème fraîche en limoen.

1 uur 5 minuten
4 personen
Mexicaanse gepofte aardappel ingrediënten

Recept mexicaanse gepofte aardappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappels en dep deze droog met keukenpapier. Wrijf de aardappels rondom in met olijfolie en plaats deze op de ovenplaat.

Bak de aardappelen gaar in ongeveer 45 minuten, de exacte baktijd is afhankelijke van de grootte van de aardappels. Je kunt met een vork controleren of ze volledig gaar zijn.

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn. Snijd de limoen in partjes en hak een klein bosje koriander fijn en zet opzij. 

Mexicaanse gepofte aardappel
Mexicaanse gepofte aardappel

Mexicaanse gepofte aardappel afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de paprika enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee. Voeg dan de maïs en een klein handje geraspte kaas toe en meng tot een geheel.

Roer er de gehakte koriander door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de gepofte aardappels in het midden bij helemaal door en verdeel er de vulling over.

Verdeel nog een laagje geraspte kaas erover en bak nogmaals 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi gesmolten is.

Verdeel er een lepel crème fraîche over en maak het af met een beetje grove chili, koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappels gebruik je het beste voor dit recept?

De beste soort aardappels die je voor dit recept kunt gebruiken is een vastkokende aardappel. Deze hebben het bijkomende voordeel dat de aardappels tijdens het garen niet uit elkaar zullen vallen.

Wat serveer je bij een Mexicaanse gepofte aardappel?

Serveer bijvoorbeeld langzaam gegaard vlees, zoals pulled pork of pulled chicken samen met een fris Mexicaans biertje.

Kan ik de Mexicaanse gepofte aardappels ook zonder oven bereiden?

Heb je wel een (gas) barbecue? Dan kun je de Mexicaanse gepofte aardappels ook bereiden op de barbecue. Een air fryer zal ook werken, zo lang je deze op de hoogst mogelijke stand instelt.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
264.89 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.45 g
1.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.59 g
3.71 g
Eiwitten
10.36 g
Vezels
6.57 g
Natrium
446.15 mg
Mineralen
Ijzer
1.52 mg
Calcium
232.01 mg
Magnesium
53.28 mg
Kalium
53.28 mg
Fosfor
229.31 mg
Koper
0.45 mg
Zink
1.6 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
80.61 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
0.41 µg
Foliumzuur
39.88 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mexicaanse gepofte aardappel"
Demi | StudioKOOK zegt op 29-11-2016
Lekker! Ik heb laatst toevallig Mexicaans gevulde groenten gemaakt. Deze variant met gepofte aardappel lijkt me ook super lekker.
Ohmydish zegt op 29-11-2016
Dankje Demi, gepofte aardappel is zonder iets al lekker, dus gevuld al helemaal een topper!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.