Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Mexicaanse gepofte aardappel

Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met creme fraiche en limoen.

Mexicaanse gepofte aardappel
1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Mexicaanse gepofte aardappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 grote aardappels
  • olijfolie
  • 1/2e rode paprika
  • 1/2e gele paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 knoflooktenen
  • creme fraiche om erbij te serveren
  • theelepel (grove) chilipoeder
  • 1 limoen om erbij te serveren
  • peper en zout naar smaak
  • flinke handvol geraspte kaas
  • verse koriander of platte peterselie
Mexicaanse gepofte aardappel
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat
  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-gepofte-aardappel


Voorbereiding -- 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappels en dep deze droog met keukenpapier. Wrijf de aardappels rondom in met olijfolie en plaats deze op de ovenplaat. Bak de aardappels gaar in ongeveer 45 minuten, de exacte baktijd is afhankelijke van de grootte van de aardappels. Je kunt met een vork controleren of ze volledig gaar zijn.

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in kleine blokjes. Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn. Snijd de limoen in partjes en hak een klein bosje koriander fijn en zet opzij.

Mexicaanse gepofte aardappel Mexicaanse gepofte aardappel

Mexicaanse gepofte aardappel afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de paprika enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee. Voeg dan de maïs en een klein handje geraspte kaas toe en meng tot een geheel. Roer er de gehakte koriander door en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de gepofte aardappels in het midden bij helemaal door en verdeel er de vulling over. Verdeel nog een laagje geraspte kaas erover en bak nogmaals 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi gesmolten is. Verdeel er een lepel creme fraiche over en maak het af met een beetje grove chili, koriander en partjes limoen. Smakelijk!

← Vorig recept
Pompoengnocchi

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!