Ohmydish.nl


Rabarber ijs met sinaasappel

Zacht en glad rabarber ijs met sinaasappel. Perfect voor een warme zomerdag. Rabarber is zoet en zuur tegelijk, super lekker!

Rabarber ijs met sinaasappel
55 minuten 6 personen Toetjes
Rabarber ijs met sinaasappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 rabarber stengels
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier (of een andere sinaasappellikeur)
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml slagroom
  • 3 eetlepels naturel yoghurt
Rabarber ijs met sinaasappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ijsmachine, wij gebruiken een "magimix turbine a glace"
  • snijplank & koksmes
  • ovenschaal
  • rasp
  • aluminiumfolie
  • blender of staafmixer
  • fijne zeef
  • grote soeplepel

Bereiden

55 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-ijs-sinaasappel


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de rabarber volgens in stukken, dit hoeven geen mooie gelijke stukjes te zijn, ze worden namelijk uiteindelijk gepureerd. Verdeel de rabarberstukjes over een ovenschaal en bestrooi met suiker, Cointreau en rasp van een halve sinaasappel. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de rabarberstukjes. De rabarber is klaar als deze zacht en volledig gekookt is. Verwijder de aluminiumfolie en laat de rabarber een beetje afkoelen. Rabarber ijs met sinaasappel Rabarber ijs met sinaasappel

Rabarber ijs met sinaasappel -- 40 minuten

Pureer de rabarberstukjes met een blender of staafmixer tot deze volledig glad zijn. Voor een extra zacht ijs, kun je deze nog eens extra door een fijne zeef drukken. Voeg het sap van 1 sinaasappel, room en yoghurt toe. Meng goed en proef of de smaak naar wens is, soms kan rabarber een beetje zuur zijn, dus dan kun je het makkelijk een beetje zoeter maken door poedersuiker toe te voegen. Gewone suiker lost niet meer op, vandaar de poedersuiker. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het bevriezen. Afhankelijk van je ijsmachine zal dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het ijs uit de machine in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gazpacho

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.