Zacht en glad rabarber ijs met sinaasappel. Perfect voor een warme zomerdag. Rabarber is zoet en zuur tegelijk, super lekker!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-ijs-sinaasappel
Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de rabarber volgens in stukken, dit hoeven geen mooie gelijke stukjes te zijn, ze worden namelijk uiteindelijk gepureerd. Verdeel de rabarberstukjes over een ovenschaal en bestrooi met suiker, Cointreau en rasp van een halve sinaasappel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de rabarberstukjes. De rabarber is klaar als deze zacht en volledig gekookt is. Verwijder de aluminiumfolie en laat de rabarber een beetje afkoelen.
Rabarber ijs met sinaasappel
Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het bevriezen. Afhankelijk van je ijsmachine zal dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het ijs uit de machine in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.