Ohmydish.nl


Appeltaart met fudge

Een appeltaart is favoriet bij velen. Deze heerlijke herfstige appeltaart met fudge is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke variant.

Appeltaart met fudge
1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake
Appeltaart met fudge

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • snuf zout
  • 250 gram zelfrijzend meel
  • ongeveer 2 kilo appels, bijvoorbeeld Jonagold of Elstar
  • ongeveer 20 blokjes karamel of vanille fudge
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • optioneel: 1 eetlepel custard
  • klein handjevol paneermeel
Appeltaart met fudge ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Dunschiller
  • Rasp
  • Fijne zeef
  • Grote kom
  • Springvorm van 24 centimeter
  • Siliconen kwast
  • Oven

Bereiden


1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appeltaart-met-fudge


Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van het deeg. Snijd de boter in kleinere blokjes. Rasp de citroen om citroen zeste te maken, en pers daarna het sap uit de citroen. Gebruik je handen om de boter, zout, suiker, citroen zeste en de helft van het citroensap samen te kneden. Zeef er nu de bloem door. Voeg een beetje water toe als je merkt dat het deeg aan de droge kant is. Laat het appeltaart deeg nu rusten en maak in de tussentijd de appeltaartvulling.

Snijd de fugde in kleine stukjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in evenredige blokjes. Vermeng de appelblokjes met de rest van het citroensap, gemalen kaneel, custard en kleine stukjes fudge.

Vet de springvorm in met boter en gebruik je handen om een appeltaartbodem te maken met 2/3e van het deeg, je hebt hier geen deegroller voor nodig. Voeg het paneermeel toe aan de taartbodem, dit is om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt. Verdeel het appelmengsel over de taartbodem en snijd de rest van het deeg in reepjes of verkruimel het deeg, en decoreer hiermee de appeltaart.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Appeltaart met fudge Appeltaart met fudge

Appeltaart met fudge afmaken -- 1 uur

Bak de appeltaart ongeveer 45 minuten tot een uur lang in de oven. Controleer tussentijds of de taart niet te donker wordt, dit is afhankelijk van de oven. Dek de taart tijdens het bakken simpelweg af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt.

Haal de appeltaart na het bakken uit de oven, en wacht een aantal minuten voordat je deze aansnijd. Anders heb je grote kans dat de appeltaart vrij snel uit elkaar valt. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.