Appeltaart met fudge
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Appeltaart met fudge vegetarisch

Een appeltaart is favoriet bij velen. Deze heerlijke herfstige appeltaart met fudge is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke variant.

1 uur 30 minuten
12 personen
Appeltaart met fudge ingrediënten

Recept appeltaart met fudge

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 27-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van het deeg. Snijd de boter in kleinere blokjes. Rasp de citroen om citroen zeste te maken, en pers daarna het sap uit de citroen.

Gebruik je handen om de boter, zout, suiker, citroen zeste en de helft van het citroensap samen te kneden. Zeef er nu de bloem door. Voeg een beetje water toe als je merkt dat het deeg aan de droge kant is.

Laat het appeltaart deeg nu rusten en maak in de tussentijd de appeltaartvulling. Snijd de fugde in kleine stukjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in evenredige blokjes. 

Vermeng de appelblokjes met de rest van het citroensap, gemalen kaneel, custard en kleine stukjes fudge.

Vet de springvorm in met boter en gebruik je handen om een appeltaartbodem te maken met 2/3e van het deeg, je hebt hier geen deegroller voor nodig.

Voeg het paneermeel toe aan de taartbodem, dit is om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt.

Verdeel het appelmengsel over de taartbodem en snijd de rest van het deeg in reepjes of verkruimel het deeg, en decoreer hiermee de appeltaart. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Appeltaart met fudge
Appeltaart met fudge

Appeltaart met fudge afmaken – 1 uur

Bak de appeltaart ongeveer 45 minuten tot een uur lang in de oven. Controleer tussentijds of de taart niet te donker wordt, dit is afhankelijk van de oven.

Dek de taart tijdens het bakken simpelweg af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt. Haal de appeltaart na het bakken uit de oven, en wacht een aantal minuten voordat je deze aansnijd. 

Anders heb je grote kans dat de appeltaart vrij snel uit elkaar valt. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
361.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
59.31 g
41.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.01 g
6.88 g
Eiwitten
3.87 g
Vezels
4.63 g
Natrium
296.36 mg
Mineralen
Ijzer
1.07 mg
Calcium
37.57 mg
Magnesium
17.32 mg
Kalium
17.32 mg
Fosfor
49.82 mg
Koper
0.27 mg
Zink
0.35 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.17 µg
Vitamines
Vitamine C
17.55 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
16.77 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
9.12 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.17 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
6 reacties op "Appeltaart met fudge"
Monique zegt op 21-11-2017
Kun je voor dit recept ook een blikje gecondenseerde melk gebruiken?
Ohmydish zegt op 21-11-2017
Hallo Monique, als je van dat blikje gecondenseerde melk eerst dulce de leche (karamel) maakt en daarvan maar een beetje gebruikt, kan dit prima. Als je de melk zo uit het blikje toe zult voegen, zal de vulling veel te nat zijn. Groetjes
Linda zegt op 21-10-2022
Superlekkere appeltaart. Ga m morgen voor de tweede keer maken. 2 kilo appels is alleen wel wat veel. Heb er wat van af gehaald. Maar bedankt voor het recept.
Ohmydish zegt op 26-10-2022

Hi Linda,

Bedankt voor je leuke bericht! Appels zakken tijdens het bakken erg veel in, met 2 kilo appels zal de appeltaart tijdens het inzakken alsnog een mooie vorm behouden maar minder kan natuurlijk ook :)

Hele fijne dag, liefs Véronique

Milou de Jong zegt op 27-10-2024
Lang mee bezig geweest, helaas overheerste de citroen echt enorm wat eigenlijk heel de smaak verpeste. Ook was hij extreem nat en waren het veel te veel appelstukjes.
Véronique zegt op 28-10-2024
Hi Milou, jammer om te horen dat de appeltaart niet is geworden hoe deze hoort te zijn. Bedoel je dat je lang bezig bent geweest met het schillen en snijden van de appels? Want het maken van een appeltaart is doorgaans geen taart waar je lang mee bezig hoeft te zijn. Wat gek dat de citroen zo overheersend was, in het deeg geeft deze enkel een frisse smaak en door de appels proef je deze nauwelijks maar zorgt het sap er enkel voor dat de appel niet verkleurt. Zeker in combinatie met de erg zoete fudge komt de citroensmaak niet erg naar voren. Misschien heb je een extreem grote en sappige citroen gebruikt? Bij een appeltaart zakt tijdens het bakken de vulling altijd heel erg in, hierdoor is 2 kg appels een perfecte hoeveelheid voor een volle appeltaart. Waarom een appeltaart iets te nat is kan meerdere oorzaken hebben, soms zijn de appels die je gebruikt hebt niet stevig genoeg of heb je misschien te weinig paneermeel gebruikt? Daarnaast zorgt custardpoeder door de vulling er, naast het geven van smaak, ook voor dat het vocht uit de appels deels wordt opgenomen. Heb je dit toegevoegd of bijvoorbeeld vervangen door vanille extract of vanille suiker? Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.