Appeltaart met fudge

(7)

Een appeltaart is favoriet bij velen. Deze heerlijke herfstige appeltaart met fudge is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke variant.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Appeltaart met fudge

Ingrediënten


  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • snuf zout
  • 250 gram zelfrijzend meel
  • ongeveer 2 kilo appels, bijvoorbeeld Jonagold of Elstar
  • ongeveer 20 blokjes karamel of vanille fudge
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • optioneel: 1 eetlepel custard
  • klein handjevol paneermeel
Appeltaart met fudge Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Dunschiller
  • Rasp
  • Fijne zeef
  • Grote kom
  • Springvorm van 24 centimeter
  • Siliconen kwast
  • Oven

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appeltaart-met-fudge


Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van het deeg. Snijd de boter in kleinere blokjes. Rasp de citroen om citroen zeste te maken, en pers daarna het sap uit de citroen.

Gebruik je handen om de boter, zout, suiker, citroen zeste en de helft van het citroensap samen te kneden. Zeef er nu de bloem door. Voeg een beetje water toe als je merkt dat het deeg aan de droge kant is.

Laat het appeltaart deeg nu rusten en maak in de tussentijd de appeltaartvulling. Snijd de fugde in kleine stukjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in evenredige blokjes. 

Vermeng de appelblokjes met de rest van het citroensap, gemalen kaneel, custard en kleine stukjes fudge.

Vet de springvorm in met boter en gebruik je handen om een appeltaartbodem te maken met 2/3e van het deeg, je hebt hier geen deegroller voor nodig.

Voeg het paneermeel toe aan de taartbodem, dit is om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt.

Verdeel het appelmengsel over de taartbodem en snijd de rest van het deeg in reepjes of verkruimel het deeg, en decoreer hiermee de appeltaart. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Appeltaart met fudge
Appeltaart met fudge

Appeltaart met fudge afmaken – 1 uur

Bak de appeltaart ongeveer 45 minuten tot een uur lang in de oven. Controleer tussentijds of de taart niet te donker wordt, dit is afhankelijk van de oven.

Dek de taart tijdens het bakken simpelweg af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt. Haal de appeltaart na het bakken uit de oven, en wacht een aantal minuten voordat je deze aansnijd. 

Anders heb je grote kans dat de appeltaart vrij snel uit elkaar valt. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

4 reacties op Appeltaart met fudge

Monique plaatste op 21-11-2017 om 11:53:33
Kun je voor dit recept ook een blikje gecondenseerde melk gebruiken?
Ohmydish plaatste op 21-11-2017 om 13:28:14
Hallo Monique, als je van dat blikje gecondenseerde melk eerst dulce de leche (karamel) maakt en daarvan maar een beetje gebruikt, kan dit prima. Als je de melk zo uit het blikje toe zult voegen, zal de vulling veel te nat zijn. Groetjes
Linda plaatste op 21-10-2022 om 18:28:56
Superlekkere appeltaart. Ga m morgen voor de tweede keer maken. 2 kilo appels is alleen wel wat veel. Heb er wat van af gehaald. Maar bedankt voor het recept.
Ohmydish plaatste op 26-10-2022 om 16:39:17

Hi Linda,

Bedankt voor je leuke bericht! Appels zakken tijdens het bakken erg veel in, met 2 kilo appels zal de appeltaart tijdens het inzakken alsnog een mooie vorm behouden maar minder kan natuurlijk ook :)

Hele fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.